El Madrid no aprèn a tancar els partits i acaba demanant l’hora contra el Granada (4-2)

El Reial Madrid no aprèn dels seus propis errors aquesta temporada i un partit perfectament controlat ha acabat en una anada i tornada de vertigen i amb el Granada plantat a l’àrea dels de Zidane. Els blancs han tornat a desaprofitar una diferència de tres gols, com jo ho van fer fa unes setmanes contra el Llevant. Un quart gol de James Rodríquez en el minut 93 ha acabat posant el punt i final a un partit frenètic (4-2).

Dues desgràcies en cinc minuts han deixat el Granada, que arribava com a segon classificat al Bernabéu, totalment descol·locat. Sense pràcticament temps de posicionar-se al camp els andalusos han rebut un gol i han vist com Montoro, un dels destacats de l’equip en l’inici de temporada, havia de ser substituït per una lesió muscular. Gareth Bale, reaparegut després de quedar fora de la llista en el partit de Champions contra el Bruges, ha posat una gran pilota a un Benzema habilitat amb fortuna per un defensa desubicat del Granada. El francès no ha perdonat una rematada molt clara davant el porter i amb el peu esquerre ha fet el primer gol dels blancs en el minut 2.

El Reial Madrid ha fet una de les millors primeres parts de la temporada. Zidane ha decidit blindar l’equip amb un mig del camp de múscul format per Casemiro, Kroos i Fede Valverde. El migcampista uruguaià s’ha consagrat en la posició d’interior amb un desplegament físic incomparable amb la resta dels jugadors dels blancs. Per primera vegada en molt de temps hi ha debat en la zona de mitjos del conjunt madrileny. Sembla evident que Zidane ha entès que necessita l’energia i el desplegament de Valverde, i el mal estat de forma de Luka Modric beneficia l’entrada del jove internacional amb l’Uruguay. Precisament el croat ha hagut d’entrar amb urgència en la primera meitat per substituir al lesionat Toni Kroos, víctima de problemes musculars.

Els blancs han tingut ocasions per arribar al descans amb un resultat molt més ampli, especialment en una arribada de Carvajal després d’una gran triangulació, però el lateral de Leganés -avui lateral esquerre per les baixes de Mendy i Marcelo- ha rematat al cos del porter. Com en l’inici de partit, al final de la primera part el Granada ha rebut un altre cop dur. Valverde ha trobat Hazard, que ha posat el segon gol al marcador dels blancs en el minut 45 i s’ha estrenat com a golejador merengue en partit oficial.

El record del partit contra el Llevant, en què van estar a punt de perdre un avantatge de tres gols i empatar un partit que tenien guanyat, ha mantingut en alerta a un Madrid que ha sortit intens en la segona meitat. Hazard, més entonat que altres dies, ha connectat amb Modric i el croat ha deixat a anar una fuetada des de lluny que ha superat el porter portuguès del Granada en el minut 61

Psicosi a la porteria blanca

Amb el partit totalment controlat pels de Zidane, el focus de l’afició blanca ha tornat a fixar-se en l’actuació del porter. Areola, titular per la baixa mèdica de Courtois, ha protagonitzat una de les jugades més còmiques de la temporada. El porter francès ha comès un penal absurd després de xutar tard la pilota i colpejar el davanter del Granada que havia estat més ràpid en la pressió. La cara d’Areola era un poema i ha estat descol·locat durant la resta de partit; el porter francès no ha pogut fer res per evitar una diana de córner andalusa que ha posat la por al cos dels afeccionats que s’havien desplaçat al Santiago Bernabéu. Un gol de James -que ha sortit en el tram final- en el minut 93 ha sentenciat un partit que ha acabat convertint-se en una anada i tornada frenètica.