El futbol segueix ocupant les portades i els titulars informatius, no només pel què envolta l’esport d’alta competició. Els fitxatges, la Copa Confederacions, els tancaments d’exercici econòmic dels clubs i les renovacions dels grans futbolistes centren l’interès dels principals mitjans i dels afeccionats, però els casos judicials agafen força en una època de poca activitat esportiva.
El darrer futbolista amb protagonisme als jutjats és Luka Modric. El migcampista croat del Reial Madrid està essent investigat per, presumptament, haver comès perjuri en dues vistes celebrades amb dos anys de diferència (2015 i 2017) quan fou citat com a testimoni en un judici al voltant d’una trama de traspassos irregulars del Dinamo de Zagreb, amb l’exdirector executiu del club Zdravko Mamic com a principal acusat.
Segons els investigadors, Mamic va guanyar diners amb els preus dels traspassos del seu equip per embutxacar-se fins a 15 milions d’euros i estafar 1,5 milions al fisc croat, a través de suposades clàusules innexistents en els contractes dels jugadors. Un dels traspassos sospitosos és el de Luka Modric al Tottenham Hotspur, l’estiu del 2008.
En el judici celebrat el 2015, Modric va admetre certes irregularitats, però en una nova declaració realitzada la setmana passada va assegurar haver signat un annex al contracte quatre anys abans del seu traspàs, és a dir, el juliol del 2004, repartint els drets del seu futur traspàs al 50% entre ell i el club. Aquest canvi, que ha afavorit el seu exdirector executiu, ha fet dubtar tothom.
Els fiscals han pogut comprovar que aquest document fou signat pel futbolista el 2008, un cop ja fou venut al Tottenham. Per aquesta declaració -presumptament falsa-, Modric pot ser condemnat de sis mesos fins a cinc anys de presó. Els investigadors creuen que l’actual jugador del Reial Madrid va cobrar una comissió del 50% del traspàs als Spurs, confirmat en 21 milions d’euros. L’altra meitat l’hauria cobrat l’exdirector executiu Zdravko Mamic.