Lorenzo Sanz, expresident del Madrid, condemnat a tres anys de presó

Lorenzo Sanz, empresari i expresident del Reial Madrid, ha estat condemnat a tres anys de presó i al pagament d’una multa d’1,25 milions d’euros per defraudar “rendes abundants” en les declaracions de l’IRPF corresponents als anys 2008 i 2009. Segons El Mundo, l’Audiència Provincial de Madrid ha declarat culpable de frau fiscal l’exmàxim dirigent blanc.

 

El mitjà de comunicació citat ha tingut accés a una sentència del 29 d’octubre en què el jutge Jesús Ángel Guijarro prova que Lorenzo Sanz no va declarar “de forma intencionada” uns ingressos de gairebé sis milions d’euros (dividits en 5,4 milions de guanys obtinguts del seu patrimoni, 465.000 euros en concepte de rendiment de treball i 251.000 euros d’ingressos no justificats), fet que li va permetre “obtenir un benefici fiscal il·lícit”. El text assegura que l’empresari, “criminalment responsable”, va participar “directament, material i voluntària” i, per tant, l’ha condemnat a tres anys de presó.

 

El Mundo també remarca que Sanz té obert un altre procés per un presumpte delicte d’insolvència punible en el Jutjat d’Instrucció número 35 de Madrid. L’expresident del Madrid podria haver incorregut en un delicte de blanqueig de capitals després que s’hagin detectat desviaments de diners a diferents paradisos fiscals.Més notícies

Nou comentari