Món Esport
La sort torna a somriure el Madrid (2-0)
  • CA

Un cop de sort evita el desastre al Santiago Bernabéu (2-0). El Reial Madrid pateix contra el Valladolid en el duel de Lliga després del Clàssic, però una jugada afortunada permet als blancs obrir la llauna a menys de deu minuts per al final. Els de Solari, xiulats pels seus afeccionats durant bona part de la tarda, s’animen amb la segona victòria en dos partits després de l’acomiadament de Lopetegui. Vinícius, amb la col·laboració de Kiko Olivas, i Sergio Ramos, de penal, han marcat els gols d’un conjunt que, tot i el mal moment, es resisteix a dimitir de la lluita per la Lliga.

 

Nervis i patiment

 

El Reial Madrid rebia el Valladolid menys d’una setmana després de l’estrepitosa derrota al Camp Nou. El canvi d’entrenador, la intensitat dels dies viscuts i el contundent triomf contra el Melilla, equip de la Segona Divisió B, a la Copa del Rei, feia pensar que havien passat setmanes des de la desfeta que va suposar la destitució de Lopetegui, però la realitat és que el següent compromís madrileny a la Lliga Santander arribava només sis dies després d’aquesta. Els aficionats blancs, caracteritzats per ser força crítics quan les coses no funcionen, però també fàcils d’il·lusionar amb els nous projectes –a la capital espanyola van arribar a comparar l’entrenador basc amb Guardiola–, s’han assegut a les seves butaques del Santiago Bernabéu amb ganes de veure un espectacle dels seus jugadors per passar pàgina i per adonar-se que la crisi s’havia diluït amb l’arribada de Solari a la banqueta.

 

Res més enllà de la realitat. El Madrid ha tornat a abonar-se al contraatac després de força temps sense fer-ho i ha tingut algunes ocasions per avançar-se, però la poca efectivitat de cara a porteria ha impedit que ho fessin. El Valladolid, que encara celebra el seu retorn a Primera, està erigint-se com una de les revelacions de la temporada gràcies a la seva solidesa defensiva lluny del seu estadi i ha anat madurant el partit fins que ha vist el moment de fer mal a l’adversari. Els seguidors merengues s’han anat desesperant a mesura que passaven els minuts i un tram final de primera meitat dominat pels val·lisoletans ha acabat desencadenant un terrabastall de xiulets. Antoñito i Ünal han tingut dues oportunitats claríssimes per traslladar la superioritat visitant al marcador i, tot i que no ho han aconseguit, el Santiago Bernabéu s’ha desesperat davant el ritme baix dels seus futbolistes i la predicibilitat amb què aquests han intentat desorganitzar una defensa molt solidària i concentrada. Nervis. El titular “No tota la culpa és de Julen” amb què el diari Marca resumia el Clàssic de la desena jornada de la Lliga ha cobrat més sentit que mai.

 

Canvi de dinàmica?

 

Bale i Benzema han tornat a mostrar-se més apàtics que mai, Odriozola ha participat molt però no ha pogut lluir-se tant com a Melilla, on va marcar i va fer dues assistències, Modric segueix acusant les tres pròrrogues del Mundial de Rússia, Kroos ha passat desapercebut i Asensio segueix comptant els seus partits per decepcions. El bon rendiment de Reguilón, lateral esquerre format a La Fábrica, ha estat, juntament amb el de Vinícius, l’única notícia positiva de la tarda a Madrid més enllà del resultat. El problema blanc és, principalment, que fa un any va passar de tenir una plantilla competitiva a tenir un onze competitiu… i aquest ha estat diluït per la marxa de Cristiano i el baix rendiment dels homes importants de la plantilla.

 

La represa ha seguit exactament el mateix guió: el Madrid ha començat tenint la iniciativa, però ha acabat patint davant els intents del Valladolid al ritme dels xiulets dels seus aficionats, que han composat la banda sonora d’un partit amb final feliç. Després que Alcaraz i Toni Villa es topessin amb el travesser i que el segon no pogués superar Courtois en un u contra u, Vinícius (que havia substituït Bale) ha dissenyat un gol per tranquil·litzar el Santiago Bernabéu. El brasiler ha finalitzat una bona conducció individual amb un xut desastrós que, no obstant això, s’ha estavellat contra el cos de Kiko Olivas. La pilota ha acabat entrant a la porteria de l’exblaugrana Jordi Masip, que fins al moment havia tingut una actuació impecable, i els locals s’han avançat a menys de deu minuts per al final. Sergio Ramos, de penal, ha sentenciat el matx i ha establert un 2-0 al marcador poc fidel al que s’ha vist sobre la gespa. Solari no ha acabat amb el mal joc de l’equip, però sí que ha capgirat –o això és el que sembla, de moment– la mala dinàmica. Segon partit d.L. (després de Lopetegui), segon triomf madrileny.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa