Món Esport
La Fiscalia demana cinc anys de presó per a Xabi Alonso per frau fiscal
  • CA

La Fiscalia de Madrid, des de la seva secció de Delictes Econòmics, ha sol·licitat aquest dimecres cinc anys de presó per l’exfutbolista Xabi Alonso per tres presumptes delictes contra la Hisenda Pública, corresponents a la declaració de l’IRPF dels anys 2010, 2011 i 2012, mentre era jugador del Reial Madrid. A més, també li reclama el pagament de 4 milions d’euros de multa, als quals s’ha de sumar també els interessos en concepte de mora.

L’Agència Tributària va demanar la setmana passada, a través de l’Advocacia de l’Estat, vuit anys de presó per a l’exjugador del Madrid, la Reial Societat, el Liverpool i el Bayern de Munic. Aquestes peticions comportarien, si fos finalment condemnat, el seu ingrés a presó.

 

Segons va publicar El Confidencial, Alonso va cedir els seus drets d’imatge a la societat Kardzali -amb seu a Madeira-, dies abans del seu fitxatge pel Madrid, a canvi de 5 milions d’euros. Quatre mesos després, el jugador va comprar la mateixa empresa -gestionada per una altra societat de Panamà- per 5.000 euros. Entre el 2010 i el 2012, Kardzali va ingressar 4,9 milions d’euros corresponents als contractes publicitaris de Xabi Alonso amb el Reial Madrid, Adidas, Movistar, Electronic Arts, Angula Aguinaga, Procter & Gamble, El Corte Inglés, Emidio Tucci, Yamaha i Hugo Boss.

 

En l’escrit presentat al jutjat, l’Agència Tributària acusa l’exfutbolista d’elit d’haver defraudat 2,49 milions d’euros a Hisenda. Per les declaracions del 2010 i el 2012, l’AEAT demana tres anys de presó per cada un dels exercicis fiscals, mentre que pel presumpte frau del 2011 li’n reclama dos. A més, també li reclama 8 milions d’euros en concepte de la quota defraudada i dels interessos de mora.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa