Món Esport
La Federació Espanyola obvia la botifarra de Bale i no el sanciona
  • CA
Gareth Bale celebra el seu gol contra l'Atlètic de Madrid amb una botifarra.
Gareth Bale celebra el seu gol contra l’Atlètic de Madrid amb una botifarra. | Europa Press

Les darreres celebracions de Gareth Bale han estat força polèmiques. En el darrer partit del Reial Madrid, el gal·lès es va encarregar de transformar el penal que Iglesias Villanueva es va inventar sobre Casemiro, però no va voler festejar la diana i el seu gest de menyspreu cap al seu company d’equip Lucas Vázquez va ser molt criticat a les xarxes socials. Pocs dies abans, durant el derbi madrileny del Wanda Metropolitano, l’11’ va fer una botifarra als afeccionats de l’Atlètic de Madrid i LaLiga el va denunciar… però la Federació Espanyola ha donat una gran alegria a l’extrem i al Madrid.

 

Aquesta va ser la descripció dels fets que LaLiga va traslladar al Comitè de Competició: “En el minut 73 de partit, i després d’anotar el jugador del Reial Madrid CF Gareth Bale, dorsal 11, el tercer gol del seu equip, en la celebració, mentre se senten a l’enregistrament audiovisual del partit algunes xiulades de part dels aficionats locals, mou el braç dret portant-lo fins a la proximitat del seu cap, en un previsible signe de provocació al públic, i posteriorment fa un posat de possible significat obscè i despectiu aixecant el braç doblegat i donant-se cops a la meitat amb l’altra mà”.

 

En el mateix text, es recordava que les possibles sancions per aquestes provocacions varien en funció de si s’ha produït alguna conducta per part de l’infractor, és a dir, si la provocació obté el propòsit perseguit de causar l’animositat del públic. “Si es produeix, se sancionarà l’infractor amb la suspensió de quatre a 12 partits; si no es produeix l’animositat, la suspensió serà d’un a tres partits o per un temps de fins a un mes”, reblava. El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol, però, ha decidit no sancionar el gest de Bale.

 

D’aquesta forma, Bale estarà a disposició de Santiago Solari per als dos Clàssics, el de Copa i el de Lliga. Caldrà veure, no obstant això, si el tècnic argentí aposta per ell, ja que en principi Lucas Vázquez i Vinícius Jr han fet més mèrits per ser a l’onze titular. Sigui com sigui, la Federació ha obviat la botifarra del gal·lès als aficionats de l’Atlètic de Madrid i li ha estalviat un nou contratemps.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa