L’Athletic Club ajuda el Barça a arreglar el desperfecte (0-0)
Marcelo, Williams i Mateu Lahoz, en el partit a San MAmés.
Marcelo, Williams i Mateu Lahoz, en el partit a San MAmés. | EFE

L’Athletic Club de Bilbao li ha fet un favor al Barça, aquest dissabte al vespre. Després de l’empat del Camp Nou, del qual el Reial Madrid n’ha fet festa major, els blancs no han sabut guanyar l’equip basc al seu estadi (0-0) i seguiran a la mateixa distància dels blaugrana. És a dir, a vuit punts i encara lluny del València, que buscarà quedar-se a dos punts del Barça en la seva visita a Getafe.

En un partit sense claredat i ple d’errors en ambdós equips, ni Athletic Club ni Reial Madrid s’han trobat còmodes sobre la gespa mullada de San Mamés. Els dos conjunts han tingut bones ocasions de gol, sobretot el blanc, que ha rematat fins a dues vegades al pal de la porteria de Kepa Arrizabalaga. En la primera part, concretament en la primera oportunitat de l’enfrontament, Karim Benzema ha etzibat un fort xut -a boca de canó- a l’arrel del pal dret del porter biscaí. I ja a la segona, Cristiano Ronaldo ha estat a punt de fer un autèntic golàs rematant de volea des de la frontal de l’àrea, en una pilota que també ha picat a la fusta.

Però l’Athletic també ha disposat de bones ocasions per avançar-se en el marcador. La manca de precisió ha deixat els dos equips insatisfets i desesperats, en major mesura el Madrid, que no ha sabut pair les constants pèrdues de pilota i les oportunitats desaprofitades a l’àrea de Kepa, en un dissabte que hagués pogut ser molt prolífic per al conjunt de Zidane si hagués acabat sumant els tres punts a la Catedral.

El duel a San Mamés ha semblat ben bé un partit de la Premier League. Ple d’aigua, amb el públic cantant durant els noranta minuts, amb poc futbol de precisió, amb futbolistes d’una qualitat indiscutible cometent errors impropis del seu nivell i amb situacions de perill a les dues àrees després de jugades directes i de poca combinació. I quan el Reial Madrid semblava que creixia i s’aproximava amb molt perill a l’àrea local, en el minut 86 Sergio Ramos ha comès una pífia sense justificació. El central blanc ha deixat anar el braç en un salt amb Aduriz, el segon del capità madridista aquest dissabte, i ha vist la segona targeta groga i la posterior vermella. Enèsima expulsió del de Camas per lluitar amb els rivals fent servir els colzes. El cap de setmana no ha acabat tant malament pel Barça.