Món Esport
Hisenda trasllada a la Fiscalia el frau de Cristiano Ronaldo
  • CA

Hisenda ja va darrere Cristiano Ronaldo. L’Agència Tributària ha traslladat el cas a la Fiscalia, que ara decidirà si el portuguès va cometre un delicte fiscal o si, per contra, va incórrer únicament en una falta administrativa. Segons ha explicat aquesta matinada la Cadena COPE, Cristiano Ronaldo va evadir 8 milions d’euros corresponents als seus drets d’imatge entre els anys 2011 i 2013, però va intentar regularitzar la situació per voluntat pròpia el 2015 pagant 5,6 milions d’euros en una declaració complementària.

Tot i això, Hisenda considera que Ronaldo hagués hagut de declarar 8 milions d’euros més, a banda d’aquests 5,6, i ha enviat tota la documentació a la Fiscalia perquè aquest ens decideixi si interposa una querella contra el jugador del Reial Madrid o no. La nova declaració, a diferència del cas de Lionel Messi, va ser voluntària i sense haver tingut prèviament cap investigació per part de l’administració pública.

 

Cristiano Ronaldo va desviar 150 milions d’euros dels seus ingressos publicitaris al paradís fiscal de les Illes Verges Britàniques, segons conclou la investigació de Football Leaks duta a terme per la xarxa europea EIC. Aquests ingressos corresponen al període que va del 2009 al 2020, tot i que essent dividits en dues parts. Els primers 75 milions des del 2009 (quan va arribar al Reial Madrid) fins el 2015, afavorint-se de la Llei Beckham, que permetia els esportistes estrangers tributar al 24,75% (tot i que ell ho feu només al 20%), i els altres 75 milions, aprofitant la venda dels drets d’imatge pel període 2015-2020.

Hisenda ha enviat la documentació i espera, ara, que la Fiscalia interposi una querella contra el jugador portuguès abans del 30 de juny, data en la qual prescriu el primer delicte fiscal, el corresponent a l’any 2011. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa