Món Esport
Hisenda multa Bale amb 337.000 euros per defraudar en els drets d’imatge
  • CA
Bale es lamenta durant el partit entre el Reial Madrid i l'Alabès a Mendizorrotza.
Bale es lamenta durant el partit entre el Reial Madrid i l’Alabès a Mendizorrotza. | EFE

Els problemes extraesportius no s’acaben al Reial Madrid. El darrer cas, segons informa ‘El Mundo’, la multa de 337.000 euros que Hisenda exigeix al seu jugador, Gareth Bale, que hauria defraudat impostos amb els seus drets d’imatges a través d’una societat anglesa. La fiscalia considera que el jugador gal·lès hauria d’haver tributat a Espanya els seus ingressos comercials durant l’exercici del 2013, l’any en què el Madrid el va fitxar del Tottenham Hotspur. 

 

Per aquest motiu, segons explica el mencionat mitjà, li atribueix un frau fiscal de 200.000 euros, juntament amb una sanció de 100.000 euros i uns interessos de 37.000 euros. La multa hauria estat informada al jugador, que ja hauria presentat un recurs en contra. La qüestió radica en els ingressos que Bale va percebre a través de la seva societat, Primesure Limited, domiciliada a Londres, i que tenia constituïda des del 2007. 

 

Hisenda, tot i considerar Bale com a no resident a Espanya en aquell exercici, considera que hauria d’haver tributat en aquest país els drets que va generar vestint la samarreta blanca, i pels quals li exigeix un 19% d’impostos. Bale no és el primer jugador del Madrid afectat per un cas de presumpte frau fiscal. Anteriorment ja ho han viscut altres companys i excompanys com Marcelo, Modric, Benzema, Sergio Ramos, James Rodríguez, Carvalho, Di María, Özil o Cristiano Ronaldo. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa