L’Agència Tributària ha demanat, a través de l’Advocacia de l’Estat, vuit anys de presó per a l’exjugador del Reial Madrid, la Reial Societat, el Liverpool i el Bayern de Munic, Xabi Alonso. L’acusa de tres delictes fiscals corresponents a la declaració d’IRPF dels anys 2010, 2011 i 2012, quan el migcampista basc era jugador del conjunt blanc. Aquesta petició comportaria, si fos finalment condemnat, el seu ingrés a presó.

Segons explica El Confidencial, Alonso va cedir els seus drets d’imatge a la societat Kardzali -amb seu a Madeira-, dies abans del seu fitxatge pel Madrid, a canvi de 5 milions d’euros. Quatre mesos després, el jugador va comprar la mateixa empresa -gestionada per una altra societat de Panamà- per 5.000 euros. Entre el 2010 i el 2012, Kardzali va ingressar 4,9 milions d’euros corresponents als contractes publicitaris de Xabi Alonso amb el Reial Madrid, Adidas, Movistar, Electronic Arts, Angula Aguinaga, Procter & Gamble, El Corte Inglés, Emidio Tucci, Yamaha i Hugo Boss.

 

En l’escrit presentat al jutjat, l’Agència Tributària acusa l’exfutbolista d’elit d’haver defraudat 2,49 milions d’euros a Hisenda. Per les declaracions del 2010 i el 2012, l’AEAT demana tres anys de presó per cada un dels exercicis fiscals, mentre que pel presumpte frau del 2011 li’n reclama dos. A més, també li reclama 8 milions d’euros en concepte de la quota defraudada i dels interessos de mora.

 

La defensa d’Alonso sosté que l’empresa estava declarada a Espanya i que la venda es va fer sota preu de mercat, sense cap tipus d’ocultació. De moment, l’exjugador s’ha negat a negociar cap pacte de conformitat.Nou comentari