Món Esport
Hisenda accepta el pacte de Cristiano i persegueix James Rodríguez
  • CA

 

Hisenda ha centrat la seva mirada en dos exjugadors del Madrid a qui farà pagar diversos milions d’euros en multes per evasions fiscals. D’una banda, l’Agència Tributària ha acceptat l’acord assolit entre Cristiano Ronaldo, la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per tal que el portuguès pagui una multa de prop de 19 milions d’euros i sigui condemnat a dos anys de presó. Un càstig, aquest últim, que no es farà efetiu, en ser el primer delicte penal que comet. Cristiano, que la propera temporada residirà a Itàlia, no entrarà a la presó després d’haver-se declarat culpable de quatre delictes fiscals. 

 

L’acord assolit entre les acusacions i la defensa del futbolista estava pendent del vistiplau d’Hisenda, que va denunciar a Ronaldo. Se l’acusa d’un frau tributari de 14.768.897 euros corresponents a quatre quotes suposadament defraudades, entre 2011 i 2014. Totes elles, sent jugador del Reial Madrid. Entre Hisenda i la Fiscalia, però, encara existeix una discrepància de criteri respecte la substitució de la condemna a una multa, donat que l’Agència Tributària refusa el canvi, és a dir, que desitja la condemna a dos anys de presó, ja que encara que no hi entri, compti amb antecedents i no pugui reincidir en aquest temps. Aquest tema quedarà resolt un cop Ronaldo doni la seva conformitat al jutjat número 4 de Pozuelo de Alarcón. 

 

El portuguès no és l’únic jugador amb passat blanc a qui Hisenda segueix, i és que segons ha informat ‘El Mundo’, l’Agència Tributària també acusa a James Rodríguez de frau fiscal per la tributació dels seus drets d’imatge durant la seva etapa al club blanc. Se l’acusa de no haver declarat 6,35 milions, una quantitat que, amb la sanció i interessos, ascendirà a 11,65 milions. James va fitxar pel Madrid l’estiu del 2014, després d’haver aconseguit la Bota d’Or del Mundial del Brasil. Quan el jugador va presentar la seva declaració de la renda corresponent a aquell exercici, ho va fer com a no resident a Espanya, i la Fiscalia li va obrir una investigació per analitzar si realment podia gaudir d’aquesta consideració. Segons ha pogut saber El Mundo, l’Agència Tributària considera que el colombià va desenvolupar principalment la seva activitat econòmica a Espanya i que, per tant, hauria d’haver tributat com a resident en aquest país.

 

La residència queda fixada per llei, bé per l’estància durant 183 dies o degut a que el centre econòmic hagi tingut com a base Espanya. Per aquesta interpretació, James es pot veure obligat a declarar els tres milions d’euros de salari que va cobrar del Mònaco, i pels quals no havia hagut de pagar impostos al Principat. Tributant el 45% d’impostos, hauria de pagar 1.350.000 euros. A més, li faltarien per abonar, segons Hisenda, 4,9 milions corresponents a l’explotació dels seus drets d’imatge, explotats per Jorge Mendes,per 12 milions. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa