Món Esport
Florentino Pérez va finançar un diari per tenir-lo al seu servei
  • CA

Fer lluir la imatge del president, menysprear la oposició, pressionar el propi entrenador del Reial Madrid o criticar els àrbitres i vincular-los amb el Barça. Aquestes eren algunes de les ordres de Florentino Pérez a Alejandro de Pedro, informàtic especialista en posicionament web contractat pel mateix club per dirigir la opinió del madridisme i un dels investigats en la trama Púnica per, presumptament, haver cobrat factures de diversos ajuntaments estatals per conceptes falsos.

Segons publica aquest dijous eldiario.es, amb proves gràfiques de missatges enviats pels dos personatges en qüestió, Florentino Pérez va contractar els serveis de De Pedro, investigat en la trama Púnica per -a banda de girar factures als ajuntaments- crear llocs web dedicats a menysprear i injuriar polítics opositors al Partit Popular, perquè li dissenyés a mida el posicionament digital del Reial Madrid i de la seva figura.

 

Una de les accions a emprendre per De Pedro fou la creació i potenciació del diari digital diariobernabeu.com, una web dedicada a captar l’atenció dels madridistes i a dirigir-los cap a una opinió favorable al seu president, contrària a la mínima oposició i obligada a executar ordres de Florentino per afavorir els seus interessos. Un dels clars exemples, segons aporta el digital madrileny, fou la pressió a l’entrenador Carlo Ancelotti perquè fes jugar Gareth Bale, el fitxatge mediàtic que va costar-li gairebé 100 milions d’euros a Pérez i al Reial Madrid.

En un missatge de mòbil publicat per eldiario.es, Florentino Pérez demana a De Pedro que deixi de publicar notícies sobre el futur d’Isco Alarcón, “porque aparte de que no es verdad nos va a terminar creando problemas”. En la resposta, Alejandro de Pedro deixa clar com funciona l’acord: “Vale, ahora mismo lo quitan. De todas formas presi echo en falta más q nos digan q interesa poner y q no, superamos ya los 2 millones de visitas así q lo q se pone tiene su repercusión en los madridistas.”

 

En l’interrogatori a Florentino Pérez sobre el cas Púnica, el president blanc va declarar que “el diari és un tema menor (…), un dels milers que hi ha sobre el Reial Madrid” i també va assegurar que “no el pagava el club, sinó que anava a càrrec d’Alejandro de Pedro”. Per a Florentino -segons la seva declaració-, Alejandro de Pedro era un teòric expert “que resulta que després està implicat en una cosa que taca el nom del Madrid”. A més, el president blanc va negar cap vincle amb el director del diari, Javier Iglesias, actual coordinador de Diario Madridista, secció dedicada al club blanc dins d’OK Diario, el digital que dirigeix Eduardo Inda. Segons Iglesias, també interrogat en la investigació, “hi ha un client que és el Reial Madrid, que ens demanava que féssim determinades coses com contrarestar una campanya contra un jugador publicada en altres mitjans”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa