El Reial Madrid pateix, però serà a les semifinals (4-2)

El Reial Madrid s’ha classificat per a les semifinals de la Lliga de Campions a la seva manera. Esperant, especulant amb el resultat de l’anada i essent clarament dominat pel seu rival. Però essent efectiu i fent gols quan tocava fer-los. Els de Zinedine Zidane han aprofitat l’expulsió d’Arturo Vidal per trencar el Bayern a la pròrroga, després de l’heroïcitat dels bavaresos igualant l’eliminatòria en feu madridista (4-2).

El Reial Madrid ha patit moltíssim. Més del compte, essent conscient de l’avantatge aconseguit en el partit d’anada i sabent que el Bayern de Munic havia de fer dos gols al Santiago Bernabéu, un dels feus més intimidants de la Lliga de Campions. Però el Bayern ha estat valent i el Madrid, certament, poruc. Els blancs s’han tancat al voltant de la seva àrea i el conjunt bavarès ha dominat la pilota durant gran part del partit, movent-la a l’esquerra i a la dreta, creant perill prop de la zona de càstig i posant els pèls de punta l’afecció blanca, que no ho veia clar.

I encara ha sofert més quan l’exmadridista Robben ha caigut dins l’àrea i l’àrbitre ha xiulat penal. Robert Lewandowski, 28 penals marcats en 32 llançaments, no s’ha posat nerviós i ha avançat el Bayern. Amb el 0-0 en el marcador, el Madrid havia disposat de dues claríssimes ocasions per pràcticament deixar segellada la classificació per a les semifinals, però entre la defensa alemanya i la poca punteria de Cristiano Ronaldo no havia posat terreny pel mig i havia deixat el partit obert. El gol de Lewandowski enara ha deixat els de Zidane més tocats.

Amb el 0-1, Zidane ha tingut un greu problema. Si anava a l’atac i buscava l’empat, el Bayern era perfectament capaç de fer el segon en una contra i, per tant, fer el gol que classifiqués els d’Ancelotti. Si, per contra, es tancava a esperar els moviments del seu rival, el Bayern seguiria dominant com havia fet fins aleshores. Doncs l’entrenador francès ha optat per la segona opció. Esperar, tancar-se i buscar la contra, amb el domini bavarès que això ha suposat.

Arturo Vidal i Lewandowski han tingut el segon abans del quart d’hora final. Però en aquell minut tot ha canviat. En dos minuts, el Bernabéu ha passat per tots els estats: nerviosisme, eufòria i silenci. Nerviosisme, perquè el Bayern s’apropava; eufòria, perquè Cristiano Ronaldo ha empatat amb un bon cop de cap; i silenci, perquè un minut després del gol blanc, Sergio Ramos s’ha embolicat a l’àrea i s’ha fet el segon gol en pròpia porteria. Una bogeria en només un minut.

L’expulsió de Vidal, clau

Com ja va succeir a l’anada, un jugador del Bayern ha estat expulsat. Aquesta vegada, la falta amb la qual l’àrbitre ha enviat Arturo Vidal als vestidors no ho era, tot i que el xilè s’havia jugat la segona groga en diverses ocasions anteriors, com també ho havia fet Casemiro, sense que el brasiler hagi vist la vermella. I encara quedaven set minuts de partit i trenta més de pròrroga, tot un repte per als bavaresos.

Però el Bayern no ha reculat. De fet, no ha semblat que el Madrid jugués amb un home més fins el descans. Ha dominat i ha creat futbol, tot i que els blancs també han estat valents i han buscat el segon, aconseguint-lo en el minut 104 amb un gol en fora de joc de Cristiano Ronaldo. Una posició incorrecta clara, davant d’un assistent que no ha interpretat la situació antirreglamentària del portuguès. I a partir d’aquell moment el Bayern s’ha ensorrat. Ha obert línies, s’ha trencat per la meitat i ha deixat espais perquè el Madrid fes els dos gols que l’han classificat per a les semifinals. El primer, en una brillant jugada de Marcelo i una definició sense porter de Cristiano; i el segon, en un eslàlom exquisit de Marco Asensio.