El pla B del Reial Madrid segueix sumant notes altes (2-6)

El Reial Madrid, com el Barça, també ha aprovat amb nota alta la primera de les sis grans finals de la Lliga. Els de Zidane depenen d’ells mateixos i, aquesta nit, amb un onze carregat de suplents, han golejat el Deportivo de la Corunya en un partit dominat, de principi a final, pels futbolistes blancs (2-6).

És ben bé que els suplents del Reial Madrid fan jugar l’equip gairebé millor que els titulars. Sobretot Isco Alarcón i Lucas Vázquez, dos futbolistes que revolucionen el joc del conjunt blanc cada vegada que participen a la gespa. I entre ells dos han deixat el partit gairebé sentenciat amb només 45 minuts, just abans d’arribar al descans. De fet, en el primer minut d’enfrontament, Isco ha fabricat el primer gol blanc, obra d’Álvaro Morata, després d’una gran assistència de l’andalús. I abans del primer quart d’hora, Lucas Vázquez ha assistit James Rodríguez perquè el colombià fes, a plaer, el segon gol madridista.

No havien passat ni quinze minuts i el Dépor ja semblava enterrat. Els culers ja pensaven en el cap de setmana, en la visita blaugrana a Cornellà-El Prat, en com de complicat serà el derbi davant un Espanyol ben diferent dels darrers anys i en el partit del Reial Madrid amb un València que no s’hi juga res, però amb els blancs tenint l’anada de les semifinals de la Champions League tres dies després. Ja no calia centrar la mirada a Riazor. Però vet aquí que el Deportivo ha despertat. Ho ha fet quan mancaven deu minuts pel descans i amb un gol de Florin Andone que tornava a posar emoció al partit. I encara n’ha tingut més quan els locals han disposat d’una gran oportunitat per empatar, en una molt mala sortida de Kiko Casilla. La pilota ha sortit fora, per un pèl, i en la jugada següent el Reial Madrid ha fet el tercer. Una altra gran jugada d’Isco definida, aquesta vegada, per Lucas Vázquez, a qui l’afecció del Dépor no té en gran estima.

Amb aquest gol, la segona part ja estava data i beneïda i el Reial Madrid s’ha dedicat a marejar el seu rival. Amb un estil clarament apropant-se al futbol de posició, liderat per Isco i compactat per Lucas Vázquez, Marco Asensio, Morata, James, Marcelo i Kovacic, els madrilenys han dominat els gallecs i els han sotmès a la dictadura de la pilota. Possessions llargues i ocasions de gol creades a partir de boniques jugades col·lectives. I així fins que ha arribat el quart, obra de James Rodríguez, després d’una assistència de Morata.

I el cinquè ha fet honor al partit d’Isco Alarcón. Una nova assistència de Lucas Vázquez l’ha aprofitada el migcampista ex del Màlaga per definir, sense problemes, amb la seva cama dreta, en la darrera jugada per al ’22’ blanc abans de ser substituït. Un gol merescut per a Isco. Joselu, que ja li va fer dos gols al Madrid en el partit de la primera volta al Bernabéu, ha escurçat distàncies mancant set minuts pel final, amb un bon cop de cap. Un gol que no ha estat el darrer, ja que Casemiro ha completat la golejada madridista amb un xut llunyà que ha sorprès Tyton.