El Madrid sua de valent per guanyar el cuer (3-2)
x
Isco celebra el primer gol del Madrid contra l’Osca | REIAL MADRID

L’Osca, el cuer de la Lliga, ha estat molt a prop d’esgarrapar un valuós empat al camp del Reial Madrid, que ha tirat de sort per endur-se tres punts en un partit molt gris (3-2) que li permet seguir a prop de l’Atlètic. Els aragonesos han tornat a destapar les vergonyes dels blancs, que han guanyat deixant molts dubtes. Zinedine Zidane ha revolucionat l’onze inicial, ja que ha donat la titularitat al seu fill, Luca Zidane, que havia encaixat dos gols en l’anterior partit que va jugar amb el primer equip, un 2-2 contra el Vila-real. El tècnic ha volgut apostar pel seu fill en detriment de Keylor Navas, que ha seguit el duel des de la banqueta. També ha apostat per Brahim, que feia setmanes que no jugava, i peces poc habituals com Odriozola, Nacho o Llorente. Sense Modric, Kroos, Casemiro o Asensio, el Madrid no ha estat protagonista al mig del camp contra un Osca animat per un gol matiner: al minut 3, Ávila s’ha desfet de Nacho i ha centrat des de la dreta al cor de l’àrea, des d’on el Cucho Hernández ha obert la llauna.

L’Osca ha tingut una gran posada en escena i el Madrid ha tardat en reaccionar. No ha estat fins al minut 12 que Benzema ha protagonitzat el primer avís, amb un xut desviat. Als blancs els ha costat molt atacar per culpa de la defensa ben organitzada de l’Osca, que ha deixat poc espais amb una bona col·locació. Els aragonesos, però, no han pogut evitar que una gran combinació entre Benzema i Isco acabés amb l’empat del migcampista malagueny, que ha empès la pilota des de l’àrea petita. L’Osca no s’ha espantat amb l’empat i ha estat a punt d’aprofitar una nova badada defensiva dels blancs, que han acusat el descontrol al mig del camp. Just abans del descans Ávila ha perdonat el segon amb un avís que ha provocat nombrosos xiulets al Bernabéu.

El Madrid ha marxat al descans amb més dubtes que certeses, sobretot darrere, on l’Osca ha pogut fer més mal en els diversos intents de què ha gaudit. A l’inici de la represa el guió no ha canviat, però tot i que el Madrid seguia sense agradar, ha trobat el segon amb una nova deixada de Benzema, aquest cop ben resolta per Ceballos des de l’àrea petita. Els aragonesos s’han tornat a trobar per sota, però han seguit lluitant i, després que Bale perdonés el tercer, ha tornat a establir l’empat en un córner servit en curt que Etxeita ha rematat al primer pal. Amb el 2-2, els nervis han tornat a sortir al Bernabéu, que ha vist com l’Osca volia més. Herrera ha tingut un xut des de la frontal per fer el 2-3, però el premi final se l’ha endut el millor de la nit pels blancs, un Benzema que ha culminat una gran actuació individual amb un xut enroscat que ha superat Santamaría. Els jugadors de l’Osca han reclamat un possible fora de joc de Ramos, però ni l’àrbitre principal ni el VAR han invalidat la jugada. Han suat i patit de valent, però els blancs segueixen de prop l’Atlètic en la lluita per la segona posició.