El Madrid s’apropa als quarts de final (3-1)

El vent bufa a favor del Madrid. Els homes de Zidane s’han imposat per 3-1 al partit d’anada dels vuitens de final contra el Nàpols i fan un gran pas per ser als quarts de la Champions. Ha jugat bé l’equip madrileny, contagiat per l’aroma especial que desprèn el Bernabéu els dies de Champions, conscient que cada gol era furgar encara més a la ferida blaugrana.

Barcelona i Madrid són vasos comunicants i els de Chamartín han ensumat la sang. El bon partit del Madrid és un altre míssil (menor que els d’ahir) a la línia de flotació barcelonista. Un gol de Benzema, que ha esborrat les crítiques amb un gran partit, un altre de Kroos i un golàs de Casemiro donen avantatge al Madrid davant d’un bon Nàpols, que ha exhibit el seu gust per la tinença de la pilota però no ha acabat de concretar als darrers metres.

L’equip de Sarri ha trenat bones jugades que han mort a la vora del mar. Els italians s’han quedat sense efectius per transformar les triangulacions en perill. Només ha vist porteria Insigne, al minut 8, amb un xut llunyà ajustat al pal que ha enganxat Keylor Navas mal situat.

El Madrid ha aplicat la seva lògica a poc a poc, com un corcó, conscients de la seva superioritat. Benzema ha empatat deu minuts després del gol visitant, rematant amb el cap una centrada preciosa de Carvajal. El lateral ha posat la pilota amb música, impactant la bola amb l’exterior del peu, al cap del davanter francès.

El Madrid ha anat erosionant els jugadors del conjunt napolità amb les seves escomeses, tot i que Diawara ha fet un gran partit com a dic de contenció. El Napoli ha aguantat a la primera meitat però una ràfega de rauxa de cinc minuts a la segona part ha distanciat els blancs al marcador.

Kroos, al minut 49, ha superat Pepe Reina per baix i cinc minuts després, quan més collava el Madrid, Casemiro, amb una volea des de 15 metres ha ensorrat el castell de naips de Sarri. El golàs del pivot blanc ha desfermat el Bernabéu, que s’ha vist als quarts abans d’hora.

El Nàpols ha despertat tímidament i s’ha apropat a la porteria de Keylor Navas. Fins i tot Callejón ha fet el segon però Skomina ha invalidat la jugada per fora de joc. Ha espantat el Nàpols a Keylor Navas però no ha estat capaç de fer el gol que ajustava l’eliminatòria i ho deixava tot obert a San Paolo. El Madrid viatja al sud d’Itàlia amb la feina feta.