Món Esport
El Madrid no s’acostuma a viure sense Cristiano (1-0)
  • CA

El Madrid troba a faltar Cristiano Ronaldo. Més enllà dels resultats que vagi aconseguint. Més enllà dels títols que acabi guanyant aquesta temporada. Més enllà de qualsevol cosa. El davanter portuguès és el futbolista que Lopetegui necessita per trobar la fórmula de l’èxit, i és que el seu equip no juga malament –fins i tot millor que el de Zidane–, genera moltes oportunitats, se sent còmode duent la iniciativa i també li agrada córrer al contraatac… però li falta rematada. En les últimes temporades, els aficionats madrilenys havien vist com el davanter portuguès era la solució a molts problemes que se li plantejaven al conjunt blanc, sobretot pels seus gols però també pel caràcter i la competitivitat que imprimia al seu equip.

 

El Reial Madrid visitava Moscou després d’encadenar tres partits en què els seus problemes de desequilibri en els metres decisius i de falta d’efectivitat s’havien fet més que palesos. La victòria per la mínima contra l’Espanyol va difuminar les mancances, però l’estrepitosa desfeta al Sánchez Pizjuán (3-0) i les dificultats per tombar el mur de l’Atlètic de Madrid en el derbi de la capital espanyola (0-0) no van poder amagar una realitat que, de fet, ja s’havia intuït parell de setmanes enrere al camp de l’Athletic Club (1-1). Ni l’idil·li blanc a Europa ha pogut evitar que se segueixin desemmascarant les carències en fase ofensiva dels de Lopetegui, que no han estat capaços de remuntar un gol molt matiner del CSKA, el seu rival en la segona jornada de la fase de grups de la Champions League.

 

Quan tot just s’havia disputat un minut del matx, Kroos ha regalat una pilota a Nikola Vlacic i l’atacant local ha superat Keylor Navas, que avui li ha guanyat la partida de la titularitat a Courtois. A partir de llavors, els russos han fet un pas enrere que ha iniciat més de noranta minuts (comptant el temps afegit) de domini estèril. Centrades laterals que no han trobat rematador, xuts llunyans molt desviats i excursions dels migcampistes sense final feliç. Benzema fa moltes coses bé, però no està fet per ser la referència d’un equip; Reguilón, que avui ha debutat amb el primer equip, i Odriozola no han estat els substituts ideals de Marcelo, que es va lesionar contra l’Atlètic, i Carvajal, que s’ha lesionat avui. Amb les baixes d’Isco i Bale, entre d’altres, el Madrid necessitava que Asensio, Lucas Vázquez, Dani Ceballos i companyia fessin un cop de puny sobre la taula i demostressin que el Santiago Bernabéu no necessita buscar líders perquè ja els té a la seva plantilla.

 

Amb tot, però, el conjunt espanyol ha tingut força oportunitats per empatar (i fins i tot guanyar) el matx. Casemiro i Benzema s’han topat amb els pals durant la primera meitat i, en total, el Madrid ha desaprofitat més de vint intents. El ‘7’ ja no és Cristiano Ronaldo, sinó que llueix a la samarreta de Mariano, i avui el davanter català no ha estat massa encertat en la mitja hora que ha jugat, doncs ha tingut l’empat en els darrers instants però també ha enviat la seva rematada a la fusta. La falta d’inspiració i de gol dels jugadors de Lopetegui s’ha traduït amb la segona derrota blanca de la temporada, la primera a la Champions League. L’Estadi Lujniki –que va acomiadar Espanya del Mundial de Rússia– ha estat l’escenari d’un fet que feia molts anys que no es vivia a Chamartín: el Madrid ha tornat a encadenar tres partits sense veure porteria, quelcom que no patia des del 2007.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa