El Madrid necessita fer molt poca cosa per ser primer de grup (0-2)
Els jugadors del Madrid celebren el gol de Lucas Vázquez contra la Roma.
Els jugadors del Madrid celebren el gol de Lucas Vázquez contra la Roma. | EFE

El Reial Madrid aprofita la fragilitat defensiva de la Roma per segellar el passi als vuitens de final de la Champions League com a primer del Grup G (0-2). Els de Santiago Solari aprofiten els errors del seu rival en la segona meitat per sumar tres punts a Itàlia i obliden, d’aquesta forma, el desastre a Ipurua. Gareth Bale i Lucas Vázquez marquen les diferències en un partit que, no obstant això, no difumina el fet que la marxa de Lopetegui ha suprimit la desastrosa dinàmica, però no les males sensacions.

Abans d’iniciar el partit, el Madrid ha conegut que ja era equip de vuitens: el Vikoria Pilsen ha sorprès el CSKA a Moscou i als blancs no els havia calgut baixar de l’autocar per classificar-se per a la següent fase. Les bones notícies, no obstant això, no han esperonat els madrilenys, que, lluny d’imposar la seva autoritat durant els 45 minuts inicials, haurien pogut marxar al descans per darrere al marcador si Ünder, extrem local, no hagués perdonat una ocasió a porteria buida. L’ocasió s’ha produït just abans que l’àrbitre xiules el final de la primera meitat i hagués estat tot un cop psicològic per als visitants, però el resultat tampoc hagués estat fidel a la realitat.

La imatge del Madrid ha estat molt pobra i, mentrestant, Isco s’ho mirava des de la graderia. El futbolista malagueny, sense problemes físics aparents, ha estat descartat a última hora i Solari ha deixat més que clar que passa alguna cosa amb el migcampista espanyol. Sigui com sigui, la Roma tampoc ha incomodat en excés Courtois i ha servit en safata el liderat del Grup G al conjunt de la capital espanyola només iniciar la represa. Fazio ha regalat una pilota a Bale i aquest que es trobava dins de l’àrea romanista, no s’ha posat gens nerviós a l’hora de definir. Deu minuts després, una centrada del gal·lès ha estat molt mal defensada per la Roma i Benzema ha fet una assistència a Lucas Vázquez perquè l’extrem marqués a plaer.

Els de Solari n’han tingut prou amb dues jugades puntuals per certificar la primera posició. Les dues dianes han desanimat la Roma, que ha deixat molts espais i ha posat excessives facilitats als blancs, i els seus aficionats, que també s’han deixat vèncer pels del Reial Madrid, però el marcador no s’ha acabat movent més. Els blancs han vist que, després de dues temporades consecutives, aconseguirien jugar la tornada dels vuitens de final al Santiago Bernabéu i han deixat de prémer l’accelerador. Els madrilenys no fallen en la primera oportunitat del curs de quedar-se eliminats d’una de les tres competicions que disputen, però tot i això no ofereixen una versió que tranquil·litzi els seus seguidors de cara al final del 2018.