El Madrid, contrari al Girona-Barça de Miami perquè afecta la “integritat” de la Lliga

Que el Reial Madrid no dona suport al Girona-Barça de Miami és quelcom que diferents integrants de l’entitat (des de Florentino fins a Lopetegui, passant per alguns jugadors com Sergio Ramos) s’han encarregat d’anar-ho deixant clar en les diferents compareixences públiques que han fet. La Cadena SER, però, ha anat més enllà i ha publicat una carta que la institució madrilenya ha enviat a Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, per mostrar el seu rebuig davant la possibilitat que el seu màxim rival per al títol de Lliga s’estalviï una de les dinou visites que estableix el calendari de la Primera Divisió Espanyola.

 

El text, firmat per José Ángel Sánchez, Director General del club blanc, respon a la sol·licitud de la Federació per conèixer l’opinió formal dels equips en relació a la iniciativa de Javier Tebas. La valoració de l’entitat comandada per Florentino Pérez és contundent: “El Madrid manifesta la seva oposició, per afectar la integritat i la igualtat de la competició, a la sol·licitud formulada per LaLiga que demana que s’autoritzi a disputar a Miami el partit corresponent a la jornada 21 entre Girona i Barcelona”. La missiva, en què el conjunt madrileny nega que Aficions Unides o la mateixa patronal del futbol espanyol “hagi informat de la situació el Reial Madrid amb caràcter previ a formular la sol·licitud i, per tant, hagi obtingut la nostra conformitat”, també serveix per desautoritzar un Tebas que havia assegurat que comptava amb el beneplàcit del club i de l’afició per exportar el derbi català de la segona volta als Estats Units.

 

Atac i desautorització a Tebas

 

José Ángel Sánchez creu que “l’emissió dels partits a través de la televisió és, sense cap mena de dubte, la via més eficaç per garantir que una gran quantitat d’afeccionats puguin veure els seus equips i els partits de LaLiga” i assenyala que, si Tebas vol popularitzar la competició en l’àmbit internacional, el que hauria de plantejar-se és “l’adjudicació dels drets de retransmissió a aquelles cadenes de televisió amb màxima audiència” i no a BeIN Sports, que a Amèrica del Nord té “una quota d’audiència mitjana anual del 0,02 %”. A més el Madrid també apunta que “hi ha altres accions” per apropar el futbol espanyol als Estats Units, com per exemple el fet de facilitar “que els seguidors americans viatgin a Espanya” i no al revés.

 

El Reial Madrid tanca la carta amb un atac al promotor de tot plegat: “Sorprèn, en conseqüència, que tal petició provingui de qui, per ser l’organitzador de la competició, hauria de mantenir una posició d’exquisida imparcialitat i de defensa de la integritat i igualtat d’aquesta, i que a més ho hagi fet sense obtenir prèviament la conformitat unànime de tots els equips que hi participen”. Llegeix aquí la carta publicada per la Cadena SER en què el Madrid s’oposa fermament al Girona-Barça de Miami, previst per al pròxim 26 de gener a les 20.45h (hora catalana)Nou comentari