El Madrid assalta l’Allianz Arena (1-2)

El Madrid ha guanyat (1-2) a l’infern de Munic, l’Allianz Arena, i torna a casa amb un botí fabulós. Dos gols de Cristiano han rescatat el conjunt blanc, afavorit per l’expulsió de Javi Martínez i l’error monumental d’Arturo Vidal, que ha fallat un penal al vorell del descans.

El Bayern ha estat millor a la primera meitat, comandat per Thiago, exquisit, i sostingut per l’inefable Arturo Vidal, una bèstia física i tècnica. Seu ha estat el gol del Bayern, al minut 25, rematant amb el cap al fons de la xarxa de Keylor Navas.

No ha donat opcions el Bayern a la primera meitat i ha merescut fer algun gol més. Vidal ha tingut una oportunitat immillorable al minut 44. L’àrbitre ha assenyalat penal per mans de Carvajal però Arturo Vidal l’ha enviat per sobre del travesser.

S’ha refet el Madrid a la segona meitat de la mà de Cristiano Ronaldo, tremendament efectiu de cara a porteria. El 7 portuguès ha fet l’empat al minut 47 i després ha forçat l’expulsió de Javi Martínez per doble targeta groga.

El Bayern ha patit després de l’expulsió (al minut 60) i el Madrid podria haver marxat de l’Allianz amb una golejada d’escàndol sota el braç però s’ha topat una i una altra vegada amb el gegant Manuel Neuer, que ha tornat a demostrar per què és el millor del món.

No ha pogut evitar però l’un a dos, obra també de CR7, rematant en planxa una centrada des de la banda esquerra (77′). El davanter madridista s’ha reivindicat a un gran escenari com l’alemany, decidint mitja eliminatòria al partit d’anada.

Robben és el Mathieu del Bayern

No s’entén com, tenint Douglas Costa i Coman a la banqueta, les bandes del Bayern continuen ocupades per Robben i Ribery. Ancelotti, un entrenador poc intervencionista i que conviu a gust amb les vaques sagrades del vestidor, va decidir alinear-los contra el Madrid.

Robben no va prendre cap decisió correcta. No li va sortir cap regat, ni passada ni res del que va intentar. És un futbolista poruc i acomplexat, incapaç de quallar una bona actuació contra un equip gran. L’error contra Casillas a la final del Mundial és la fotografia que l’acompanyarà sempre. De res serveixen els gols inversemblants contra el Mainz o Leipzig si a l’hora de la veritat, un cop més, torna a desaparèixer.