Món Esport
Qui és Aurélien Tchouaméni? El desconegut nou futbolista del Reial Madrid

Avui s’ha sabut que Aurélien Tchouaméni ha fitxat per les properes sis temporades pel Reial Madrid, però… qui és aquest jove migcampista que ve de l’AS Mònaco? Doncs bé, Tchouaméni va néixer el dia 27 de gener de l’any 2000 (22 anys) i és originari de Normandia, concretament del municipi de Rouen, tot i que és d’ascendència camerunesa. El primer club important on va jugar el migcampista francès va ser al Girondis Bordeaux, on va ingressar amb onze anys. També és l’equip amb el qual va firmar el seu primer contracte professional el 2017. Debuta amb el primer equip el 2018 i no és fins al 2020 que fitxa pel Mònaco, que va pagar per ell un total de 18 milions d’euros al Bordeaux.

El seu ídol i quins són els futbolistes que són més amics seus

Segons informen diversos mitjans de comunicació, l’ídol de Tchouaméni no és cap futbolista professional o històric, sinó que és un dels millors esportistes d’aquesta època i que es mou en l’entorn del bàsquet. El migcampista francès no és l’únic jugador que s’ha mostrat interessat en l’NBA en els darrers anys, sinó que també s’ha vist a futbolistes com Leo Messi o Antoine Griezmann trepitjar algunes de les pistes de la que es considera la millor lliga de bàsquet del món. Doncs bé, el seu ídol és LeBron James, el veterà jugador de Los Angeles Lakers que ha deixat una gran empremta en els registres històrics de l’NBA.

Per altra banda, els millors amics de Tchouaméni dins de l’entorn del futbol són , sobretot, companys del migcampista a la selecció i dels quals n’hi ha força a la Primera Divisió. Precisament, amb un dels que té més confiança és amb Jules Koundé, el defensa central del Sevilla, ja que van coincidir als equips de formació del Bordeux i que ara també coincideixen amb la selecció francesa. També és bon amic de Camavinga, un dels intermediaris que ha ajudat a Tchouaméni a l’hora de decidir fitxar pel Reial Madrid en comptes d’algun altre club com el PSG o el Liverpool.

El nou Casemiro? Qui ho ha fet millor?

Si Tchouaméni ha fitxat pel Reial Madrid, és per fer-li la competència a Casemiro, ja que tots dos juguen a la posició de pivot defensiu, però quin dels dos jugadors ha fet una millor temporada? Si comparem el nombre de minuts jugats, veiem com Casemiro ha disputat aquesta temporada un total de 3.354 minuts, mentre que Tchouaméni n’ha jugat fins a tres-cents més, arribant als 3.666 minuts. L’estadística en la passada està igualada, ja que tots dos tenen un registre d’un 87% d’encert, mentre que en el cas de les intervencions defensives, Tchouameni supera per bastant al brasiler, amb una marca de 2,7 intervencions per partit de mitjana i Casemiro en fa 1,2 per partit.

Finalment, una dada que és força important per la posició de pivot és el nombre de vegades que són superats per partit, doncs bé en el cas del francès, només és superat un total de 0,8 cops per partit, és a dir, que hi ha jocs de noranta minuts on cap rival ha pogut regatejar-se al jove migcampista que a partir d’avui, forma part del Reial Madrid, en canvi, a Casemiro el superen un total d’1,3 cops per partit. Aquestes dades de Tchouaméni l’han fet entrar a la selecció francesa i guanyar-se un lloc a l’onze titular, on ja ha guanyat una UEFA Nations League i que demostra ser un jove amb força projecció pel qual el Madrid ha decidit fer una aposta arriscada gastant-se uns 100 milions d’euros en un jugador amb característiques més defensives.



Més notícies
Javier Tebas, president de LaLliga de Futbol Espanyola | Europa Press
Tebas torna a parlar del Barça i aquest cop deixa tothom bocabadat
Notícia: Tebas torna a parlar del Barça i aquest cop deixa tothom bocabadat
Comparteix
Javier Tebas sobre la situació econòmica del Barça: "El Barça, en termes econòmics, és una màquina de fer diners"
Aurélien Tchouaméni, nou jugador del Reial Madrid i seleccionat per França | Europa Press
El Reial Madrid fa oficial el fitxatge d’un nou jugador pel mig del camp
Notícia: El Reial Madrid fa oficial el fitxatge d’un nou jugador pel mig del camp
Comparteix
Tcouaméni fitxa pel Reial Madrid fins al 2028
Carles Duran, entrenador de la Penya | Europa Press
Les duríssimes paraules que encenen més que mai la rivalitat Penya-Barça
Notícia: Les duríssimes paraules que encenen més que mai la rivalitat Penya-Barça
Comparteix
Carles Duran sobre Saras Jasikevicius: "Sincerament? Un maleducat."
Cristhian Stuani celebra un gol a Montilivi | Girona FC
Quan i on veure l’anada de la final de Playoff, Girona – Tenerife
Notícia: Quan i on veure l’anada de la final de Playoff, Girona – Tenerife
Comparteix
El Girona rep el Tenerife a Montilivi a les 21h de la nit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa