Unzué: “Accepto el repte de pujar el Girona a Primera”

“No hem de tenir cap por de dir-ho: l’ascens és el gran objectiu”, ha reivindicat el nou tècnic del conjunt de Montilivi en la seva presentació

Ambiciós i il·lusionat, Juan Carlos Unzué ha emfatitzat aquest divendres, en la presentació com a nou entrenador del Girona, que “accepto el repte de pujar l’equip a Primera Divisió. No hem de tenir cap por de dir-ho: l’ascens és el nostre gran objectiu”. El tècnic navarrès, però, també ha avisat que tornar a la màxima categoria del futbol estatal per la via ràpida no serà fàcil. “No es puja pel setembre o l’octubre. Es puja pel juny o el juliol. Encara que tinguem molt bon equip, tindrem moments de dificultat. A Segona hi ha molta igualtat. Competirem pel mateix objectiu amb una dotzena d’equips”, ha matisat un Unzué que s’ha compromès amb el Girona per una temporada amb opció a dues més, condicionades a un hipotètic ascens.

“Agraït per la confiança” que l’entitat de Montilivi ha dipositat en ell, el tècnic de Pamplona, que durant aquesta temporada ha seguit molts partits del Girona en primera persona perquè el seu fill Aitor formava part de l’equip de treball d’Eusebio Sacristán, s’ha desfet en elogis al Girona. “Una de les coses que he pogut aprendre i percebre és un sentiment de pertinença que no havia vist ni sentit mai enlloc. Intentaré transmetre als jugadors el privilegi que tenim. Hem de treballar per donar-li motius a la gent perquè continuï sentint-se orgullosa d’aquest equip, independentment de la categoria en què jugui l’equip”, ha accentuat Unzué, que també s’ha referit a la confecció de la nova plantilla. “Mentiria si digués que no m’agradaria que es quedessin pràcticament tots. Però soc conscient que no serà fàcil pel descens. També tinc clar, però, que farem un bon equip per competir de tu a tu contra qualsevol. El que vull es que la gent que es quedi ho faci convençuda que aquest és el seu lloc, i acceptant el repte”.

A més, el nou tècnic del Girona també ha parlat sobre el seu estil futbolístic, que, a Girona, es veu com un punt intermedi entre les apostes dels seus dos predecessors a la banqueta de: Pablo Machín i Eusebio. “Jo soc Juan Carlos Unzué. El que prioritzaré és que els jugadors se sentin còmodes. Treballarem per ser el màxim de camaleònics i forts possibles. Per tenir moltes alternatives”, ha afirmat l’exjugador del Barça, que també ha parlat sobre el cas Oikos: “Jo em centro en preparar la pretemporada. Crec que el club està fent el que toca. Defensant els seus drets, i fent-ho d’una manera molt respectuosa. Jo he vingut per entrenar el Girona a Segona. I la meva atenció, mentre no hi hagi cap canvi, està totalment centrada en això”.  

Durant la roda de premsa, Unzué ha estat flanquejat pel president del Girona, Delfí Geli, i pel director esportiu del club, un Quique Cárcel que ha reconegut que la temporada passada ja va contemplar el nom de l’entrenador navarrès a l’hora de buscar un substitut per Machín. “És una persona que conec bé. L’he vist amb molta força. Amb moltes ganes. I amb molta il·lusió per intentar tornar el Girona a Primera. És l’home adequat per fer-ho perquè reuneix totes les qualitats per portar l’equip on volem”, ha afegit Cárcel. Geli, per la seva part, ha insistit en què Unzué és “un malalt del futbol que cuida tots els detalls i que, al llarg de la seva carrera, ha treballat amb grans entrenadors”, com Frank Rijkaard, Pep Guardiola o Luis Enrique

Més informació

Nou comentari