Món Esport
Un derbi per sentir-se orgullosos
  • CA
La temporada passada, el Girona va superar a l'Espanyol per 0 a 1 gràcies a un gol de David Timor.
La temporada passada, el Girona va superar a l’Espanyol per 0 a 1 gràcies a un gol de David Timor. | GIRONA FC

Com insinuava ahir Eusebio Sacristán, el d’aquesta tarda (18:30/beIN LaLiga) és un derbi perquè el futbol català s’enorgulleixi de comptar amb dos equips com l’Espanyol i el Girona a la màxima categoria del futbol estatal; dos conjunts que, abanderats de la humilitat i de la feina ben feta, s’han convertit en dues de les grans revelacions de la temporada. I és que si Rubi ha aconseguit reanimar la parròquia blanc-i-blava amb un futbol preciosista i exquisit, Eusebio ha sabut treure el màxim rendiment de l’herència de Pablo Machín.

 

De fet, el conjunt blanc-i-vermell, que suma quatre jornades consecutives sense conèixer la derrota, viu immers en el millor moment des que el tècnic val·lisoletà va aterrar a Montilivi per fer-se càrrec del que ara mateix és l’únic equip del campionat que aquesta temporada encara no ha perdut com a visitant. La fiabilitat del Girona, que no cau a domicili des que el passat 8 d’abril va ser golejat a Anoeta per un incontestable 5-0, és tal que, en els cinc partits lluny de casa que ha disputat aquest curs -Vila-real (0-1), Barça (2-2), Osca (1-1), Real Sociedad (0-0) i València (0-1)-, tan sols ha anat per darrere en el marcador en 27 minuts.

 

Els futbolistes d’Eusebio intentaran mantenir la imbatibilitat com a visitants al RCDE Stadium, un camp que s’ha erigit en un fortí verdaderament inexpugnable. L’Espanyol és, de fet, l’únic equip de la lliga que ha guanyat tots els seus compromisos com a locals, però els blanc-i-vermells s’aferren a la presència de Cristhian Stuani, que torna al que va ser el seu estadi durant tres temporades per protagonitzar un apassionant duel de golejadors amb Borja Iglesias, i al 0-1 que van aconseguir al RCDE Stadium en el derbi de la temporada passada, un resultat que va alimentar els dubtes sobre quin és el segon equip de Catalunya.

 

Des de Montilivi, són conscients que, “per història i per títols, és evident que l’Espanyol està per sobre del Girona”, però afronten el derbi “amb la intenció de demostrar que no som un equip inferior”, com emfatitzava dimecres el capità blanc-i-vermell, un Àlex Granell que podria ser una de les novetats en l’onze d’Eusebio, que buscarà aprofitar el tercer derbi entre l’Espanyol i el Girona a l’elit per venjar-se del 7-0 que li va endossar Rubi el 2014, quan el tècnic val·lisoletà dirigia el Barça B i el de Vilassar de Mar entrenava el Valladolid.

 

Possible alineació: Bono; Pedro Porro, Jonás Ramalho, Juanpe, Bernardo Espinosa, Carles Planas; Pere Pons, Àlex Granell, Borja García; Patrick Roberts i Cristhian Stuani.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa