Món Esport
Sumar els tres punts per començar a enterrar els fantasmes i les pors
  • CA
El Girona no suma els tres punts des del 25 de novembre, quan va assaltar el RCDE Stadium (1-3). | GIRONA FC

Immers en una ratxa de resultats tan dramàtica com desoladora, el Girona rep aquest vespre (20.45h, beIN LaLiga) el cuer de Primera Divisió, l’Osca, a l’Estadi Municipal de Montilivi en un partit que es presenta com una final anímica pels blanc-i-vermells. “És una oportunitat per nosaltres, una prova que hem d’afrontar amb personalitat, determinació i valentia, lluint els valors que han conduit aquest club fins l’elit: la unió, l’esforç, el sacrifici i l’orgull”, proclamava ahir Eusebio Sacristán, l’entrenador d’un Girona que avui podria caure en posicions de descens a Segona Divisió  per primera vegada des que va aterrar a l’elit del futbol nacional. Les inseguretats, els nervis i la por a perdre allò que tanta suor i tantes llàgrimes va costar assolir seran, precisament, els principals rivals del conjunt blanc-i-vermell, que ha vist com la renda de punts sobre el descens s’ha reduït des dels deu punts fins a tan sols un.

 

L’Osca, que no guanya lluny d’El Alcoraz des que es va imposar a l’Eibar en la primera jornada de la competició, és un rival certament propici perquè el Girona, que acumula fins a nou jornades sense conèixer la victòria i que ha perdut els últims cinc partits que ha disputat, comenci a reaccionar. Les principals novetats en l’onze d’Eusebio per aquest transcendental partit contra el conjunt aragonès podrien ser el retorn a la titularitat de Pedro Porro, suplent en la desfeta de diumenge passat a Eibar (3-0), Bernardo Espinosa, imprescindible pel tècnic val·lisoletà a l’eix de la defensa, i Borja García, ja recuperat de lesió muscular que va patir fa dues setmanes. Si Eusebio decideix no córrer riscos amb el ’10’, Aleix García tornarà a ocupar el seu lloc a la mitjapunta del 3-5-2 blanc-i-vermell, just per darrere de Cristhian Stuani i d’un Portu que aquest vespre celebrarà el seu partit número 100 amb la samarreta del Girona.

 

A més, les altres dues incògnites en l’onze de l’entrenador de La Seca resideixen al carril esquerre, on Valery Fernández parteix amb més opcions que Raúl García Carnero per ser titular, i al doble pivot, on tant Àlex Granell com Douglas Luiz o Aleix García podrien acompanyar Pere Pons. En la convocatòria de vint jugadors d’Eusebio, que haurà de descartar dos futbolistes abans del partit i que té les baixes de Pedro Alcalá, per sanció, i de Johan Mojica, Aday Benítez, Marc Muniesa, Seydou Doumbia i Patrick Roberts, per lesió, també hi destaca la presència de fins a quatre joves del Peralada: el porter José Aurelio Suárez, el Valery Fernández, el centrecampista sud-coreà Seung Ho Paik i el davanter Àlex Pachón.

 

Possible alineació: Bono; Pedro Porro, Jonás Ramalho, Bernardo Espinosa, Pedro Alcalá, Valery Fernández; Pere Pons, Àlex Granell, Aleix García; Portu i Cristhian Stuani.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa