Món Esport
Puntuar per enterrar els fantasmes
  • CA
El Girona visita Anoeta amb l'objectiu de puntuar per enterrar els dubtes.
El Girona visita Anoeta amb l’objectiu de puntuar per enterrar els dubtes. | GIRONA FC

Si per una cosa ha destacat el Girona des que va aterrar a Primera Divisió la temporada passada és per la seva valentia, per ser un equip que no té por dels reptes i que, amb la maduresa aconseguida després d’anys de desil·lusions i somnis frustrats a la categoria de plata, sap convertir els mals moments en trampolins per continuar caminant endavant. Certament, la dinàmica actual dels vermell-i-blancs, que tan sols han pogut sumar dos dels 12 últims punts possibles, està lluny de ser la més desitjable, però Eusebio Sacristán i els seus afronten el duel d’aquesta nit contra la Reial Societat a l’estadi d’Anoeta (21:00/GOL) amb l’esperança que els serveixi per enterrar els fantasmes, per començar a capgirar la situació.

 

El 5 a 0 encaixat la temporada passada a Anoeta, d’on el Girona mai ha pogut tornar amb els tres punts, i el fet que Eusebio, que viurà “un partit especial” perquè s’enfrontarà a un dels equips que ha dirigit, no hagi vençut mai als txuri-urdin com a entrenador fan pensar que el partit d’avui potser no és el millor per esperar la resurrecció dels vermell-i-blancs, però els de Montilivi són un conjunt optimista per naturalesa. “El Girona té virtuts per guanyar a qualsevol i en qualsevol camp”, emfatitzava ahir el tècnic val·lisoletà en la roda de premsa prèvia a un partit que el seu equip, un dels tres únics de la competició que encara no han perdut com a visitants, intentaran aprofitar-se de la poca fiabilitat del conjunt d’Asier Garitano a casa, on encara no ha aconseguit ni una victòria. De fet, la Reial Societat, que buscarà un triomf que els acosti una mica més a les posicions d’Europa League, és en aquests moments el pitjor equip de Primera Divisió com a local, amb només un punt de nou possibles.

 

El Girona també s’aferra al fet que, tot i haver-se enfrontat al Barça i el Reial Madrid i tot i les ensopegades de les últimes setmanes, suma tres punts més que el curs passat a aquestes alçades i a Cristhian Stuani, que amb vuit gols en vuit jornades lidera la classificació del Pitxitxi i manté els vermell-i-blancs, que continuen esperant que futbolistes com Borja García, Portu o Seydou Doumbia s’estrenin en l’apartat golejador, fora de les posicions de descens. En la visita a Anoeta, el davanter uruguaià, l’autor del 80% dels gols del Girona en aquestes primeres jornades, tornarà a ser la gran referència del conjunt d’Eusebio Sacristán, que s’espera que torni al 3-5-2 i que no podrà comptar amb els lesionats Gorka Iraizoz, Johan Mojica i Àlex Granell. El lloc que ha quedat lliure per l’absència forçada del capità se’l disputaran Pere Pons, titular en els tres partits dels vermell-i-blancs lluny de Montilivi, i Aleix García. Un dels dos acompanyarà a Borja García i Douglas Luiz, que ja suma més minuts en lliga que en tota la temporada passada, al centre del camp d’un Girona que afronta el partit contra la Reial amb les novetats a la convocatòria de José Aurelio Suárez, Jonás Ramalho i Carles Planas.

 

Possible alineació: Bono; Pedro Porro, Juanpe, Bernardo Espinosa, Aday Benítez; Pere Pons; Douglas Luiz, Pere Pons; Borja García; Portu i Cristhian Stuani.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa