Montilivi ja no és inexpugnable (0-2)

Destrempada general a Montilivi. El Girona ha perdut el primer partit de la temporada com a local i ha vist frenada la seva bona ratxa de futbol i resultats. El conjunt català ha patit l’efectivitat d’un Elx seriós i més contundent que ell a les àrees (0-2). Iván Sánchez i Danilo Ortiz han marcat les dianes visitants en un partit que podria allunyar els blanc-i-vermells del play-off d’ascens a la Lliga Santander si els seus rivals directes fan els deures en aquesta onzena jornada de la Liga SmartBank.

Cop dur inicial

Un extraordinari gol d’Iván Sánchez quan només s’havien disputat cinc minuts de partit ja ha avisat Montilivi: el Girona hauria de suar de valent si volia aconseguir el tercer triomf consecutiu després de superar el Deportivo a domicili i assaltar el Racing de Santander en un compromís que va evidenciar la millora de joc blanc-i-vermella, sobretot a domicili. A la Segona Divisió, com a la Primera, ningú no regala res. L’Elx havia aterrat a Catalunya disposat a espatllar la festa dels d’Unzué, que cada vegada se sentien més capacitats per lluitar pel tan desitjat retorn a la màxima categoria del futbol espanyol, i ho ha aconseguit.

La reacció del Girona a la gerra d’aigua freda no s’ha fet esperar. Després d’un quart d’hora inicial de domini visitant, el conjunt català s’ha sabut refer i no ha aconseguit igualar el marcador abans del descans, però ha tingut oportunitats per fer-ho. Gallar, Stuani i Gumbau, sobretot l’últim, han estat els que han gaudit de les opcions més clares per empatar, però s’han topat amb un Edgar Badia molt encertat sota pals valencians que ha frustrat qualsevol intent local. Els d’Unzué han tingut la pilota i han dominat el compromís, però tampoc han fet patir massa els visitants, que per la seva banda s’han limitat a deixar passar els minuts i resistir sense renunciar a intentar fer mal mitjançant els contraatacs.

Tornen els dubtes

El Girona ha intentat capgirar el partit de totes les maneres possibles, però no se n’ha sortit. Stuani i Gallar han tornat a tenir oportunitats claríssimes; de fet, només el travesser ha pogut evitar que l’uruguaià veiés porteria i fes justícia al marcador. Quan semblava que el gol català era qüestió de temps, no obstant això, Danilo Ortiz ha rematat majestuosament un servei de córner i ha fet, al minut 75, la diana de la sentència visitant. Després de cinc compromisos sense que cap equip pogués presumir d’haver assaltat Montilivi, l’Elx ho ha aconseguit i ha tornat a instal·lar els dubtes als cossos blanc-i-vermells, que han deixat escapar tres punts vitals per continuar veient el seu nom en les posicions capdavanteres de la Segona Divisió.