La Copa no interessa a Montilivi (0-2)

Pablo Machín reconeixia dimecres en roda de premsa que l’objectiu principal de la temporada “per molt que avui sigui el partit de Copa és mantenir-nos a la primera divisió”. El tècnic sorià afirmava que el seu equip vol passar l’eliminatòria, amb la naturalitat que té disputar una competició oficial, però amb la consciència de saber que és “enormement difícil arribar gaire més enllà”. Centrats en la Lliga, amb el partit de diumenge enfront del Reial Madrid a Montilivi a l’horitzó, les rotacions estaven assegurades: “volem passar l’eliminatòria, i per fer-ho necessitem trobar els jugadors que estiguin en millors condicions per competir. Probablement, els que no han jugat en lliga, ens puguin donar més garanties per rendir al 100%”.

Més enllà de les lògiques rotacions a la recerca dels “jugadors que estiguin en millors condicions per competir”, el compromís coper d’aquesta nit ha servit per donar minuts de qualitat en competició oficial als menys habituals. Homes com Marlos, Olunga, Douglas o Timor han estat titulars. La nota més destacada pels gironins ha estat Marc Muniesa, reapareixent com a titular després de caure lesionat fa un mes al camp del Leganés. Les sensacions transmeses pel central lloretenc en els 90 minuts que ha disputat han estat positives, apuntant a la titularitat en el pròxim compromís lliguer enfront del Reial Madrid.

Els 6.400 assistents que s’han acostat a Montilivi -l’entrada més baixa de la temporada- han viscut un partit de perfil baix, mancat d’intensitat i de possessions llargues i estèrils. Machín ha optat d’inici per tornar a modificar el sistema. En aquesta ocasió, optant per situar dos davanters referència: Marlos i Olunga. Amb Borja García i Portu a la banqueta, el tècnic sorià ha prescindit de les habituals mitges puntes, reforçant el centre del camp amb un trivot format per Timor i Granell més endarrerits i Douglas Luiz per davant.

La primera part ha transcorregut entre els tímids badalls d’un públic passiu -impensable en un partit de Lliga- fins que al minut 39, en un contraatac per banda esquerra conduït impecablement per Morales, s’ha gestat el primer gol del partit. El capità granota ha filtrat una passada a l’espai per la incorporació de Boateng que ha definit amb serenor per batre a Bono i situar el 0 a 1. Els visitants han pogut sentenciar dos minuts més tard en una jugada calcada a l’anterior. Però en aquesta ocasió el porter marroquí del Girona ha aconseguit aturar la rematada del davanter ghanès.

Després de la inoperància de la primera part el Girona ha sortit decidit a la recerca d’un gol que el reenganxés a l’eliminatòria. Al primer minut de la represa Ramalho ha rematat a boca de canó una centrada que Oier ha tret a córner davant la incredulitat del jugador basc que ja la veia dins. Deu minuts més tard el gol ha estat a centímetres del peu dret de Marlos. El jove davanter cedit pel City no ha pogut empènyer dins la xarxa una centrada d’Olunga. I quan un equip perdona, ho acaba pagant. El Llevant ha sentenciat en una rematada de córner en l’única acció de perill real de la segona part. Doukoure s’ha avançat al primer pal en una acció en què Bono ha arribat a tocar lleugerament la pilota que s’ha estavellat al pal abans de traspassar la línia de gol. Amb 25 minuts per davant i l’eliminatòria encarrilada, el Llevant ha fet una passa enrere assegurant el resultat.