L’hora de fer el pas endavant

Les incorporacions del darrer estiu no han gaudit fins el moment del protagonisme que en un principi s'esperava

 

Després de la disputa de les set primeres jornades de lliga el Girona ha sumat 6 dels 21 punts possibles. Com a nouvingut a la categoria, l’adaptació d’inici no es preveia senzilla. Tot i sumar quatre punts després d’aconseguir un empat contra l’Atlètic de Madrid i una victòria enfront del Màlaga, finalment la lògica s’ha acabat imposant. Actualment el Girona és 16è empatat a punts amb l’Eibar, que ocupa la primera de les places de descens.

 

El mercat estival va ser mogut a Montilivi. Quique Càrcel era l’encarregat de conformar una plantilla de garanties per un projecte a curt i mig termini que busca assentar-se en la primera divisió del futbol espanyol. Amb 15 baixes i 14 altes, la revolució a la plantilla va ser profunda. Tot i això, les principals figures de l’actual plantilla fa anys que vesteixen la samarreta blanc-i-vermella, assegurant la continuïtat en la creença de l’estil Machín; un estil que és més que simple sistema, és una manera d’entendre el futbol.

Fins el dia d’avui el tècnic sorià ha utilitzat vint futbolistes, dels quals deu ja formaven part de la plantilla la temporada passada. Si ens centrem en els tretze més utilitzats, nou ja hi eren en la campanya de l’ascens. Els altres quatre: Iraizoz, Bernardo, Stuani i Muniesa. Les dades són clarividents: el nucli del grup de l’ascens es manté. Per una banda, aquest fet demostra que la feina que porta fent-se en els darrers anys està calant. Per l’altre, les incorporacions del darrer estiu no estan gaudint del protagonisme que en un principi s’esperava.

Douglas, Aleix Gacía  i Marlos reclamen oportunitats a base de bones actuacions

 

Apart d’Iraizoz a la porteria, cap altre futbolista ha disputat tots els minuts en joc. Únicament s’hi acosten Pere Pons, que es va perdre els darrers deu minuts en el duel enfront del Sevilla i Bernardo, que s’ha convertit en el mariscal a l’eix de la línia de tres centrals. No obstant això, en les darreres setmanes la dinàmica sembla capgirar-se. Homes com Douglas Luiz i Aleix García, a base de bones actuacions, reclamen la seva oportunitat com a titulars. A la llista s’hi suma Marlos Moreno, que el darrer cap de setmana va ser el jugador més destacat -amb dos gols- en la victòria contra el Montpeller en partit amistós. El colombià es mostra pacient i confiat: “Ara no estic jugant, però aprenc moltíssim en cada entrenament i estic convençut que en qualsevol moment explotaré”.

 

La competició torna a agafar embranzida. Stuani, Maffeo, Bono i Olunga ja s’entrenen amb l’equip després dels compromisos internacionals amb les seves seleccions. El futbol torna a Montilivi el pròxim diumenge amb la visita del Vila-real a les 16.15 h. Una nova oportunitat perquè els nouvinguts facin el pas endavant definitiu.

Més informació

Nou comentari