Món Esport
L’Alabès deixa glaçat Montilivi (2-3)
  • CA

 

Pablo Machín ho tenia clar a la prèvia, qualificant el duel enfront l’Alabès com un partit “de quatre punts o més”. Els blanc-i-vermells havien iniciat la temporada amb el peu dret, tot el contrari que els vitorians, però el tècnic sorià no estava per conformismes, i es va encarregar d’alertar a tothom: “és el partit més important de tots els que hem jugat, i també el més difícil”. Fent cas a Machín, la derrota d’aquesta nit no és una qualsevol. Aquesta nit no només han marxat tres punts de Montilivi, ha marxat quelcom més.

 

Alertats, els locals han sortit conscienciats del rol que se’ls demanava, prenent les regnes del partit amb la tranquil·litat i l’empenta que dóna el bon moment de joc que travessava l’equip. L’Alabès del “Pitu” Abelardo, que s’estrenava a la banqueta d’El Glorioso, ha deixat paleses les mancances que ve arrossegant des de l’inici de la lliga. La fase de creació pateix a l’hora de generar perill, aconseguint anotar únicament set gols en tretze jornades disputades fins la data. La gèlida nit que s’ha viscut a l’estadi de Montilivi, ubicat en una zona boscosa als afores de la ciutat, ha calat entre els protagonistes. Granell no ha trobat la comoditat ni la continuïtat que el caracteritza, mentre la temible banda dreta de Maffeo i Portu tampoc ha gaudit de la determinació habitual. Però el poruc atreviment visitant del primer acte no ha incomodat el Girona, que tot i no trobar el ritme que fa temible el conjunt de Machín, era conscient que amb ben poc podia generar aproximacions a l’àrea rival.

Les segones parts del Girona són un cas d’estudi. La intranscendència de la primera part s’ha esvaït, deixant pas a tres minuts de rauxa en què han arribat els dos gols blanc-i-vermells. En una acció calcada a la del gol de William José a la porteria del gol sud fa dues jornades, Stuani ha obert la llauna sumant el seu vuitè gol de la temporada. Amb un espectacular retall al vèrtex esquerre de l’àrea petita, l’uruguaià ha definit batent per baix Pacheco. Sense temps per celebracions, un córner picat per Borja García era rematat per Juanpe al primer pal. Amb un avantatge de dos enfront d’un equip que s’havia mostrat inofensiu en el que anava de lliga, el partit semblava tancat. Però quan els 7.316 valents que s’han acostat a Montilivi ja frisaven per l’acabament del partit, Ibai Gómez ha encès les alarmes aconseguint reenganxar l’Alabès al minut 71. Tocava patir, i d’igual forma que en la darrera jornada al Benito Villamarín, el Girona no ha sabut gestionar l’avantatge. En una errada infantil de Bono, que ha atropellat Burgui en una sortida precipitada, ha provocat un penal que s’ha encarregat de transformar Ibai. Restaven tres minuts per l’acabament del temps reglamentari, i el pitjor estava per arribar. De nou ibai, al minut 93, deixava glaçat Montilivi anotant el seu tercer gol. La remuntada visitant s’havia consumat, propiciada per l’empenta dels homes d’Abelardo i per un Girona que no ha sabut tancar un partit que tenia encarrilat a 20 minuts del final.

Retornen i s’intensifiquen els problemes a l’eix de la defensa

 

A les acaballes de la primera part, Bernardo s’estirava a terra demanant el canvi i fent encendre les primeres alarmes. El mariscal de la defensa de tres que dibuixa Machín, era substituït per Ramalho, l’únic central que s’asseia a la banqueta aquesta nit. Al descompte, més llenya al foc. Queia lesionat Muniesa, que era atès fora del terreny de joc mentre Ibai sentenciava el partit. Amb Pedro Alcalá operat per segona vegada fa poc més de quinze dies, Machín no disposa de més centrals purs. La polivalència de Timor, que no ha entrat en la convocatòria aquesta nit, es planteja clau en la visita dels gironins el pròxim dilluns al RCDE Stadium.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa