El somni s’ha fet realitat: Girona és de Primera. Després de dos anys de patiment, quedant-se a les portes de l’ascens, els catalans han obtingut el punt que necessitaven per convertir-se en equip de Primera Divisió. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Carme Forcadell i 9.080 catalans més han convertit Montilivi en una festa tot i la manca de futbol. L’important era aconseguir l’objectiu: col·locar el Girona entre els més grans. 

No ha passat absolutament res durant el partit. El punt inicial servia al Girona i al Saragossa i han signat un pacte de no-agressió. Possessions llargues, joc al mig del camp, baixa intensitat i una premissa principal: tancar la temporada complint l’objectiu. 

Ni xuts, ni oportunitats. El mínim futbol possible i contínuament mirant el cronòmetre: 90 minuts que s’han fet eterns. El xiulet de l’àrbitre ha desfermat l’eufòria però el plantejament de Girona i Saragossa, tot i que és perfectament comprensible, ha estat molt descarat. 

Bounou, Ramalho, Alcalá, Juanpe, Mojica, Aday; Eloi Amagat, Granell, Borja, Portu i Sandaza han estat els homes escollits per escriure la pàgina més gloriosa de la història del Girona. L’artífex, l’entrenador: Pablo Machín, que finalment ha conduït els gironins a la categoria daurada del futbol. 

La festa ha començat a Montilivi abans del partit i s’allargarà fins a la matinada a la ciutat catalana. Feia anys que el Girona perseguia aquesta fita històrica i avui, quatre de juny de l’any 2017, per fi ho ha aconseguit. Girona és de primera i acompanyarà Barça i Espanyol com a representants catalans a la Primera Divisió. El Girona ha fet història! 
 Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa