El Girona demana una Lliga de 21 equips fins que s’aclareixi el cas dels partits arreglats

Segons 'El Mundo', el club català ja ha començat a moure's per lluitar per la permanència a la màxima categoria del futbol espanyol

El Girona té clar que arribarà “fins al final” per aprofitar la trama Oikos per quedar-se a la màxima categoria del futbol espanyol. El club català ja va exterioritzar, mitjançant el seu president, Delfí Geli, i un dels màxims propietaris de l’entitat, Pere Guardiola, que estaven treballant amb dos bufets d’advocats amb l’objectiu d’analitzar si les irregularitats dels futbolistes del Valladolid en el partit contra el València es traduïen en opcions reals de permanència.

Aquest dimarts, El Mundo ha tornat a la càrrega amb noves informacions al voltant de l’arreglament de partits de Primera i Segona Divisió. En un primer moment, el diari ha relacionat els beneficis obtinguts de les apostes amb el blanquejament de diners obtinguts gràcies al tràfic de drogues. Poques hores després, el mitjà de comunicació en qüestió ha assegurat que el Girona s’ha personat en la causa oberta contra el Valladolid i ha sol·licitat l’obertura d’un expedient al Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol en la qual demana, entre d’altres, que la Lliga Santander tingui 21 equips fins que s’aclareixi el presumpte arreglament del Valladolid-València.

Sempre segons El Mundo, el club blanc-i-vermell insisteix en el fet que s’acceleri la investigació del cas i amenaça amb emprendre accions legals i reclamar una reparació econòmica per les conseqüències generades (baixar a Segona ha generat unes pèrdues de 40 milions a Montilivi). De moment, val a dir que la Federació Espanyola de Futbol encara no ha obert expedient pel Valladolid-València, ja que no ho farà fins que s’aixequi el secret de sumari. En cas que es puguin demostrar les irregularitats, el Valladolid podria ser castigat amb la pèrdua de sis punts i, com a conseqüència, perdre la categoria en detriment del Girona.

Més informació

Nou comentari