El Leganés prohibirà les banderes i pancartes polítiques als aficionats del Girona

Els seguidors blanc-i-vermells que viatjaran a Madrid han rebut un correu electrònic del club de Montilivi en què se'ls informa de les exigències del departament de seguretat del Leganés

Montilivi ensenya pancartes a favor de la independència i la llibertat dels presos polítics. | A.S.

Els aficionats del Girona que acompanyin el seu equip en el transcendental partit d’aquest dissabte al camp del Leganés (20.45h, BeIN LaLiga) no podran aprofitar el duel, que es disputarà tan sols unes hores després de la manifestació de suport als presos polítics que es farà a Madrid, per fer cap reivindicació política. I és que, aquest matí, els seguidors blanc-i-vermells que seran a l’Estadio Municipal de Butarque han rebut un correu electrònic del club de Montilivi en què se’ls informa que entre les exigències del departament de seguretat del Leganés hi ha la de “no permetre cap element d’animació de caire polític”. Aquesta realitat, que fins ara no s’havia donat ni en les dues visites d’aquest curs al Santiago Bernabéu ni en el partit de fa dues setmanes al camp del Rayo Vallecano, ha sorprès als aficionats blanc-i-vermells, indignats davant la censura que els imposa el conjunt madrileny.

 

Els seguidors blanc-i-vermells, a més, tampoc podran entrar bombos, tambors, megàfons ni banderes de més de 3×2 metres a Butarque. Aquesta és una mesura que segueix la normativa de LaLiga i que el mateix Girona compleix en tots els partits que es disputen a Montilivi, segons han confirmat fonts del club català, que “s’ha limitat a transmetre als seus afeccionats el que ha rebut de part del seu rival”, a aquest diari. A Leganés i a Madrid hi ha preocupació per l’arribada d’afeccionats gironins, no tant per tots els objectes esmentats, sinó molt més per les estelades i les pancartes a favor dels presos polítics. “Els diumenges de partit a Butarque són dies de festa en què els seguidors volen gaudir un partit del Leganés a primera. Demanem a l’Ajuntament de Leganés i la Delegació que no permetin que l’ambient es vegi alterat i amenaçat per visitants independentistes que anuncien sense tallar-se per què venen i dels quals sabem que poden tenir una actitud violenta“, ha declarat Miguel Ángel Recuenco, candidat del PP a Leganés, que també va recomanar al club madrileny que estableixi diferents mesures preventives urgents de cara al partit.

 

L’article 27 de la Secció V (Prevenció de la violència en els estadis i de la seguretat) del Llibre IV (Competicions) del Reglament General de LaLiga, però, no diu res dels elements d’animació “de caire polític”, ja que postula el següent sobre l’assumpte: “Es prohibeix la introducció als estadis de pancartes, símbols, emblemes o llegendes que impliquin incitació a la violència: així mateix, es prohibeix la introducció d’armes de qualsevol classe i instruments llancívols utilitzables com armes, així com la introducció de bengales o focs d’artifici. També es prohibeix la introducció i venda de begudes alcohòliques“. De fet, els símbols que prohibirà el Leganés s’exhibeixen sense problema ni conflicte a estadis com Montilivi o el Camp Nou.

Nou comentari