El Girona té un impacte de Primera

Un informe de la Cambra de Comerç quantifica en 22,5 milions l'impacte del Girona a la demarcació des de l'ascens a la primera divisió

 

L’impacte de l’ascens del Girona a la primera divisió va més enllà de l’àmbit esportiu. Montilivi frega el ple setmana rere setmana, mentre l’equip respon damunt la gespa amb uns números impensables a l’inici de la temporada. L’afició al futbol a les comarques gironines ha despertat de la seva letargia. La ciutat i la província s’han enganxat al nou projecte blanc-i-vermell, repercutint en la pròpia entitat i en els sectors adjacents. Per tal de quantificar l’impacte de l’ascens, el Girona FC va encarregar un informe a la Cambra de Comerç que ha vist la llum aquesta setmana.

L’impacte econòmic de l’estrena del club a la primera divisió s’ha quantificat en 22.563.720 euros. Aquests números es desglossen en quatre apartats. El més remarcable és l’impacte sectorial directe, que ronda els 6,2 milions d’euros. Aquestes dades fan referència a les despeses en el sector terciari en la ciutat i en la província, amb l’hostaleria i la restauració al capdavant. L’increment del pressupost i de les necessitats que es desprenen del nou estatus del club han comportat un augment en el consum i la despesa de l’entitat, que ascendeix fins als 6,9 milions. Cal sumar-hi 1,4 milions d’euros indirectes, corresponents a les despeses en altres sectors productius que també es beneficien de la presència del Girona a l’elit.

Els 8 milions restants sorgeixen de l’impacte de marca. La Cambra de Comerç tassa en 8 milions el valor de la marca Girona FC. L’ascens ha suposat un increment en la visibilitat del club, arrossegant a la Ciutat i a la demarcació, que també s’han vist beneficiades. La marca Girona arriba a moltes llars del país i de l’estranger. La potència mediàtica de la lliga espanyola és innegable. Les dades publicades aquesta setmana reforcen la sensació general que es viu a Girona. Més de 12.200 socis i uns números de primera avalen un projecte sense sostre que aspira a entrar en competicions europees.

Nou comentari