El Girona segueix reduint el coixí (1-3)

El Girona segueix paralitzat. Després de l’espectacular tram de temporada en el qual va aconseguir una renda d’onze punts respecte el tercer classificat de la Segona Divisió, el conjunt català ha sumat aquest dissabte la seva tercera derrota consecutiva que permetrà els seus perseguidors reduir distàncies en la classificació durant la jornada de diumenge. El botxí d’aquest 1 d’abril ha estat el Rayo Vallecano (1-3), que s’ha endut tres punts d’un Montilivi que encara no troba explicació a la baixada de tensió del seu equip.

A l’equip dirigit per Pablo Machín se li han apagat els llums. Abans d’iniciar aquesta mala ratxa de tres partits sense còneixer la victòria, Montilivi era un enorme fortí. Vuit victòries consecutives i quinze partits sense perdre havia sumat el Girona al seu estadi, amb exhibicions i amb la demostració que, aquesta temporada, els blanc-i-vermells s’havien posat entre cella i cella l’ascens directe, sense passar pels dramàtics play-offs.

Els afeccionats catalans han assumit ben aviat aquesta tercera desfeta. En només vint minuts, el Rayo -en zona de descens a Segona B- ja havia fet dos gols, després de dos errors defensius aprofitats per Santi Comesaña i l’exblaugrana Roberto Trashorras. Dues pilotes penjades a l’àrea que la defensa gironina no ha sabut refusar. Però el Girona ha volgut refer-se del cop i ha tancat els madrilenys a la seva àrea, amb un futbol directe i recolzat sobre la figura de Portu, que ha dut de corcoll els futbolistes rayistes, amb la mala fortuna que només ha pogut anotar en un còrner rematat pel central Alcalá.

El Girona no ha controlat la segona part, tot i tenir opcions per empatar, i ha permès l’avançament de línies d’un Rayo que s’ho ha cregut. I en el 60, faltant encara mitja hora pel final, Javi Guerra ha tornat a aprofitar un error a l’eix defensiu gironí per fer el tercer i sentenciar el partit. Ni Portu, ni Granell, ni Fran Sandaza, els més actius en la recerca de la porteria contrària, han trobat la manera de superar Gazzaniga, signant d’aquesta manera la tercera derrota consecutiva.

El Cadis, amb l’empat a Múrcia, ha reduït a set punts la distància amb el Girona. L’Oviedo i el Tenerife, quart i cinquè classificats, disputen aquest diumenge un partit de gran transcendència per a ambdós clubs i també per al Girona. Un empat els deixaria a vuit punts del conjunt català, mentre que la victòria d’un d’ells l’aproparia a sis.