El Girona s’oblida de guanyar (3-2)
Els jugadors del Betis celebren un dels gols tres gols que han marcat contra el Girona. | EFE

El got sempre es pot veure mig buit o mig ple. Però el cert és que en dies com avui, que el Girona ha sumat el setè partit consecutiu sense conèixer la victòria en perdre per un ajustat 3 a 2 amb el Betis a l’Estadio Benito Villamarín, el que cal valorar per és que el got hi sigui i la magnitud de tot el que està aconseguint en els darrers mesos el conjunt blanc-i-vermell, que encara té un coixí de cinc punts sobre les posicions de descens.

Eusebio Sacristán, que confia cegament en tots els futbolistes de la primera plantilla blanc-i-vermella i en els del Peralada, ha introduït fins a set canvis respecte al partit de Copa de dimecres al Wanda Metropolitano, però el Girona, tot i no poder comptar amb Cristhian Stuani per acumulació de targetes grogues, ha ofert la mateixa competitivitat que l’ha convertit en un dels rivals més incòmodes de Primera Divisió. La iniciativa i el control de la possessió (65% a 35% al minut 30) han estat des dels primers compassos pels homes de Quique Setién, que s’han avançat en el marcador al minut 12 per mitjà d’un Cristian Tello que ha batut Bono amb un xut de falta des del vèrtex de l’àrea, però els gironins han tornat a demostrar la seva extraordinària resiliència i han sabut sobreviure al setge i al monòleg dels locals, que han aconseguit anul·lar i ofegar la capacitat creativa de Borja García i Aleix García.

Els homes d’Eusebio, però, han anat creixent amb el pas dels minuts, espolsant-se la pressió d’un Betis que en la primera mitja hora del partit ha estat molt superior. El premi a la constància dels visitants ha arribat al minut 37, quan Seydou Doumbia ha caçat una mala passada d’Antonio Barragán a Pau López i l’ha cedit a un Portu que, a la vegada, ha deixat la pilota a Aleix García al balcó de l’àrea, des d’on ha restablert l’equilibri amb el seu segon gol del curs. El d’Ulldecona ha estat a punt de multiplicar l’avantatge dels blanc-i-vermells tan sols quatre minuts després amb una canonada llunyana que el porter de La Garrotxa ha hagut de desviar a córner, però els gironins han hagut d’esperar fins al minut 43 per celebrar l’1 a 2.

En l’enèsim exercici de fe, Portu ha aprofitat una acció desafortunada de Pau per pispar-li l’esfèrica i posar-la a la frontal de l’àrea petita perquè Doumbia anotés l’1 a 2 amb una rematada en planxa. Els blanc-i-vermells, que només han derrotat el Betis en un dels dotze partits oficials disputats entre ambdós conjunts, no han anat per darrere en el marcador al descans en cap dels 24 partits d’aquesta temporada, però la realitat és molt diferent després de l’entretemps, quan els futbolistes d’Eusebio pateixen molt per tancar els partits.

El conjunt de Quique Setién ha avisat als gironins al minut 47 per mitjà de Marc Bartra, que ha vist com el col·legiat Adrián Cordero Vega li anul·lava un gol per un fora de joc, i finalment ha acabat marcant l’empat al 53. Loren Morón, que ha signat tres dianes en els tres partits que ha disputat contra el Girona, ha culminat un contraatac conduït per Sergio Canales amb un xut ras i imparable per Bono. Borja i Doumbia han tingut ocasions per decantar el duel a favor dels blanc-i-vermells, però no només no les han materialitzat, sinó que al minut 92 Douglas Luiz ha comès un penal molt clar sobre Giovani Lo Celso que Canales ha transformat enganyant Bono.