Món Esport
El Girona, revitalitzat, busca retrobar-se amb el triomf a Montilivi
  • CA
Amb la victòria contra el València (0-1), el Girona amplia a set punts el coixí sobre les posicions de descens. | EFE

Montilivi torna a respirar tranquil. Els set punts sumats en les tres darreres jornades i el títol de la Supercopa de Catalunya alçat dimecres després de batre el Barça han situat el Girona en una posició impensable fa tot just 21 dies, quan l’equip, que acumulava deu jornades consecutives sense conèixer la victòria, es disposava a enfrontar-se al Reial Madrid en un partit que els futbolistes blanc-i-vermells, d’aquells que somriuen quan la resta tremolen, van aprofitar per donar un cop de puny sobre la taula, per començar a espantar els vells fantasmes i les pors. Aquella històrica i inesperada victòria aconseguida al Santiago Bernabéu (1-2) va ser el punt de partida de la bona dinàmica en què ara viuen immersos els homes d’Eusebio Sacristán, que afronten el duel d’aquest diumenge (16.15h, beIN LaLiga) contra el València, el setè classificat, amb la tranquil·litat de tenir una renda de fins a vuit punts sobre les posicions de descens. El conjunt ché, que tan sols ha perdut un dels seus darrers 16 compromisos, visita Montilivi en el millor moment de la temporada, però els blanc-i-vermells s’aferren a l’excel·lent ratxa de joc i de resultats que travessen per aspirar a repetir el triomf que ja van aconseguir a la primera volta de la competició, quan van assaltar l’estadi de Mestalla gràcies a una solitària diana de Pere Pons.

 

El Girona, a més, buscarà rebel·lar-se contra l’estadística que indica que és el pitjor equip de la lliga com a local. Els blanc-i-vermells, que no sumen els tres punts des que van derrotar el Rayo Vallecano el 27 d’octubre (2-1), són, de fet, el conjunt de Primera Divisió que fa més temps que no venç a casa, una realitat massa pobra per un vestidor que és conscient que necessita millorar els seus registres si no vol haver de patir més del compte per assegurar-se la permanència a la màxima categoria del futbol estatal. L’autor del doblet que va decantar aquell duel contra el Rayo, un Portu revitalitzat en les darreres jornades, i el jugador que va anotar els dos gols que van decidir el partit de divendres passat a l’estadi de Vallecas (1-2), Cristhian Stuani, seran, una setmana més, les dues grans referències ofensives del 4-1-4-1 d’Eusebio, el sistema, valent i ofensiu, amb què els blanc-i-vermells han recuperat l’autoestima, la confiança i la solvència defensiva, amb 245 minuts sense encaixar ni un sol gol en contra. La principal novetat en la convocatòria de l’entrenador val·lisoletà del Girona és la presència de Juanpe i Bono, mentre que, a l’onze, l’únic canvi respecte a l’últim partit, a part del retorn del porter marroquí a la titularitat, podria ser l’entrada d’Aleix García en el lloc de Douglas Luiz, que va caure lesionat a la final de la Supercopa.

 

Possible alineació: Bono; Jonás Ramalho, Bernardo Espinosa, Pedro Alcalá, Raúl García; Pere Pons; Portu, Aleix García, Àlex Granell, Borja García; i Cristhian Stuani.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa