Món Esport
El Girona renova Stuani fins al 2022
  • CA
Stuani ha anotat 33 de les 73 dianes que el Girona ha celebrat a Primera Divisió. | EFE

Cristhian Stuani continuarà proporcionant alegries a l’Estadi Municipal de Montilivi. Aquest divendres, el Girona ha fet oficial que ha arribat a un acord amb l’ariet uruguaià per prolongar el seu contracte, que expirava el 30 de juny del 2019, fins a l’estiu del 2022, un moviment amb què la secretaria tècnica que encapçala Quique Cárcel, a més de premiar l’extraordinari rendiment d’un Stuani que tenia ofertes molt més atractives en l’apartat econòmic, s’assegura la continuïtat del que és el jugador franquícia del conjunt blanc-i-vermell.

 

Tocat per una vareta màgica des que va tornar a Catalunya per convertir-se en el gran referent d’un Girona que afrontava amb il·lusió la seva primera experiència a l’elit del futbol estatal, Stuani s’ha erigit en un dels davanters més temibles del panorama europeu a base de gols. N’ha anotat un total de 34 en tan sols 53 partits, una xifra que ja el situa en el tercer lloc de la classificació de màxims golejadors de l’equip de Montilivi en el futbol professional, només per darrere de Jandro Castro (37 dianes en 175 partits) i de Felipe Sanchón (35 en 153).

 

La seva aparença fràgil i els seus 32 anys podrien fer pensar que Stuani ja ha viscut els millors anys de la seva carrera, però el davanter de Tala, dotat d’un insaciable olfacte golejador, continua desafiant el pas del temps i la història. De fet, el 7 blanc-i-vermell, autor de 33 de les 73 dianes que el Girona ha celebrat a la màxima categoria del futbol estatal (45%) pot presumir de ser el jugador que ha marcat un major percentatge dels gols d’un club en tota la història de Primera Divisió, per davant de José Vallejo (Cultural Lleonesa, 34%), Santiago Urtizberea (Real Unión, 31%), Mario Bermejo (Xerez, 31%) i del romanès Gavril Balint (Real Burgos, 27%).

 

Després de passar pel Danubio i el Bella Vista uruguaians, la Reggina italiana, l’Albacete, el Racing, el Llevant, l’Espanyol i el Middlesbrough anglès, Stuani ha trobat la felicitat futbolística a Montilivi. És tal el nivell que el killer sud-americà està oferint a Girona, de fet, que durant el mercat d’hivern fins i tot se l’ha relacionat amb el Barça. I és que les 21 dianes que va anotar el curs passat semblaven inabastables, però Stuani, tercer al Pitxitxi per darrere de Leo Messi i Luis Suárez, continua il·luminant el camí del Girona amb els seus gols. I continuarà fent-ho.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa