El Girona es contagia del fred de Montilivi i empata amb el Leganés (0-0)

Els més pessimistes diran que un empat contra el 18è classificat no és un bon resultat. Els més optimistes, però, asseguraran que el punt aconseguit avui contra el Leganés és positiu pel Girona d’Eusebio Sacristán, que ha enllaçat el cinquè partit consecutiu sense perdre i que, havent sumat vuit dels últims 12 punts possibles, continua mirant a les posicions europees.

Tan ambiciosos com sempre, els vermell-i-blancs, revitalitzats i reforçats gràcies a les victòries contra el Rayo Vallecano (2-1) i el València (0-1) de les dues últimes jornades i il·lusionats per celebrar el seu 50è partit a Primera Divisió amb un triomf a casa, han controlat tímidament els tempos del matx des del xiulet inicial, però han tingut molts problemes per connectar amb Patrick Roberts i Cristhian Stuani, que avui ha tornat a la titularitat després de dos partits de baixa per culpa d’una lesió a l’abductor de la cama dreta, i per apropar-se a la porteria del veterà Iván Cuéllar, ben resguardat pel seu equip durant els primers 45 minuts.

De fet, la primera meitat, d’incontestable color vermell-i-blanc (62,4% a 37,6% en la possessió de la pilota), només ha deixat una ocasió relativament clara. S’ha produït al minut 10, quan Patrick Roberts, un dels futbolistes més actius i més encertats del conjunt gironí al primer temps, ha xutat lluny del pal esquerre de la porteria del Leganés després de protagonitzar una excel·lent jugada individual en què ha mostrat totes les virtuts pel regat que van convèncer el Manchester City per pagar més de set milions al Fulham per aconseguir els seus serveis quan només tenia 18 anys. L’ocasió del prometedor atacant anglès, però, no ha estat més que un petit oasi en l’estèril monòleg en què el Girona ha convertit la primera part.

El domini dels vermell-i-blancs s’ha accentuat a la segona meitat, quan el Leganés, conscient del valor de l’empat, encara ha cedit més la iniciativa al Girona. Tot i això, el conjunt madrileny, un dels dos únics de Primera Divisió que encara no coneix la victòria com a visitant, ha estat a punt d’avançar-se en el marcador per mitjà de l’argentí Guido Carrillo, que ha rematat un servei de córner molt per sobre del travesser de la porteria d’un Bono que ha tornat a intervenir per desviar una falta lateral enverinada del jove Óscar Rodríguez.

Pel bàndol local, l’ocasió més perillosa del segon temps ha arribat al minut 63. Pedro Porro, que avui ha arribat als deu partits a Primera Divisió que estipulava el seu contracte per passar a ser futbolista de la primera plantilla vermell-i-blanca a tots els efectes, ha col·locat una bona centrada a la frontal de l’àrea petita que Cristhian Stuani no ha aconseguit rematar entre els tres pals.

El partit s’ha animat als darrers minuts. Després que Adrián Cordero Vega anul·lés un gol al Girona per una falta de Cristhian Stuani, Jonathan Silva ha aparegut sol al segon pal per rematar al pal dret de la porteria de Bono una excel·lent assistència d’Allan Nyom. El Girona, resistint-se a concedir un empat a un dels conjunts més dèbils de la categoria, també ha tingut una oportunitat molt clara per aconseguir la victòria, però el Choco Lozano ha xutat al pal i Cristhian Stuani no ha sabut aprofitar el refús i ha enviat la pilota als núvols. A les acaballes del matx, Bono, omnipresent en les darreres setmanes, s’ha tornat a vestir d’heroi per salvar un punt pel Girona en desviar, de manera providencial, una rematada de Michael Santos sobre la línia de gol.