El Girona, en imparable caiguda lliure, perd amb el cuer (0-2)
El Girona ha enllaçat avui la sisena derrota consecutiva. | EFE

El descens a Segona Divisió s’ha convertit avui en una por real i fonamentada pels aficionats del Girona. Els blanc-i-vermells, immersos en una desoladora ratxa de resultats, han encadenat aquest vespre la desena jornada consecutiva sense conèixer la victòria en caure per 0 a 2 a Montilivi amb l’Osca. Els homes d’Eusebio Sacristán, els mateixos que fa uns mesos fins i tot somiaven amb la Europa League, es mantenen a un sol punt d’un infern que encara no han trepitjat mai des que són a la màxima categoria del futbol estatal: les posicions de descens.

Els blanc-i-vermells, ambiciosos, inconformistes i lluitadors per naturalesa, han saltat a la gespa amb la intenció de deixar enrere les pèssimes vibracions que van transmetre diumenge passat Eibar, de sotmetre l’Osca per tal de començar a enterrar els dubtes, les pors i els fantasmes que els envolten. Han superat als aragonesos en intensitat de forma incontestable en els primers compassos del partit i han tingut oportunitats per posar-se per davant en el marcador a les botes de Pedro Porro i Pere Pons, però el seu estat anímic és tan fràgil que qualsevol cop sembla definitiu i insuperable, que, just quan sembla que el sol comença a sortir, de cop i volta els núvols que cobreixen Montilivi es fan més negres que mai. L’Osca tan sols s’havia aproximat tímidament a la porteria de Bono per mitjà del veterà davanter barceloní Enric Gallego, però, al minut 34, la fortuna ha tornat a girar l’esquena als blanc-i-vermells.

El Chimy Ávila, amb una canonada des de fora de l’àrea tan potent com ajustada al pal esquerre del porter marroquí del Girona, ha congelat Montilivi, on els blanc-i-vermells fa més de tres mesos que no guanyen en la competició regular. Els locals, fent gala de l’esperit incansable que els ha caracteritzat des que van aterrar a Primera Divisió, han continuat buscant la porteria de Roberto Santamaría, que al minut 35, tan sols un minut després que Ávila avancés el conjunt de Francisco Rodríguez, ha protagonitzat una miraculosa doble intervenció per evitar un gol de Pedro Porro que Montilivi ja celebrava. En tan sols cinc minuts, però, s’ha passat del possible 1 a 1 al definitiu 0 a 2, una diana, obra d’Ávila, que ha arribat després de l’enèsima distracció d’una defensa que no deixa la seva porteria a zero des de l’11 de novembre. Les males sensacions que ofereixen els homes d’Eusebio s’han fet evidents en la forma com l’Osca, que no sumava els tres punts com a visitant des de la primera jornada, n’ha tingut més que suficient amb dues ocasions clares per deixar el partit sentenciat, per sumar la segona victòria consecutiva i continuar alimentant el somni de la permanència.

Eusebio Sacristán ha intentat revolucionar el partit donant entrada a Àlex Granell i Seung Ho Paik en el lloc de Borja García i Valery Fernández i alterant el seu pla inicial per disposar un 4-3-3 que el cert és que tampoc ha variat massa la realitat del duel. Els blanc-i-vermells han estat a punt de retallar distàncies de la mà de Cristhian Stuani, però el que semblava una gesta certament complicada, remuntar un 0 a 2 en contra, s’ha convertit en una utopia irreal quan Bernardo Espinosa ha estat expulsat per doble amonestació al minut 68.