El Girona empata a Mendizorrotza, però perd Douglas Luiz (2-2)

Assolat per una plaga de lesions que ha deixat fora de combat fins a sis futbolistes del primer equip, el Girona d’Eusebio Sacristán afrontava el partit d’avui contra l’Alabès, corresponent a l’anada dels setzens de final de la Copa del Rei, amb un únic objectiu: no perdre més jugadors. Amb tot, després d’una bona primera part en què els vermell-i-blancs han ratificat les bones sensacions de les últimes setmanes i en què s’han pogut posar per davant per mitjà de Pedro Alcalá, les males notícies s’han acumulat a la segona meitat. Els gols de Rubén Sobrino i Martín Aguirregabiria, per l’Alabès, i el d’Èric Montes, pel Girona, han quedat en anècdota amb la inoportuna lesió de Douglas Luiz, que s’ha hagut de retirar de Mendizorrotza en llitera.

Convençuts que, tal com va emfatitzar ahir Eusebio, “la Copa del Rei és una competició atractiva i emocionant que tractarem amb la importància que té”; els futbolistes vermell-i-blancs han saltat a la gespa de Mendizorrotza amb la intenció de dominar el partit a partir de la possessió de la pilota i de la intensitat, dues de les principals armes d’un equip que en les últimes setmanes sembla que comença a trobar el rumb. Tot i que, condicionat per les lesions i pel fet de prioritzar el partit de dissabte contra el València a Mestalla, el tècnic val·lisoletà ha sacsejat l’onze donant entrada a tres futbolistes del Peralada – Girona B (els debutants Yhoan Andzouana i Valery Fernández, que han actuat als carrils del 3-5-2 d’Eusebio, i el camerunès Kévin Soni, que ha acompanyat el Choco Lozano i Seydou Doumbia en la davantera visitant) i a jugadors del primer equip que fins ara no han tingut gaire oportunitats, com Aleix García o un Gorka Iraizoz que no disputava ni un minut oficial des del 20 de gener; els vermell-i-blancs han controlat el partit des dels primers compassos de manera incontestable.

El conjunt de Montilivi ha pogut avançar-se abans del minut 10, però el porter local, el prometedor Antonio Sivera, ha desviat de manera providencial un potent cop de cap des de la frontal de l’àrea petita d’un Pedro Alcalá que ja no ha perdonat en la següent ocasió que ha tingut. Al minut 18, l’espigat central murcià, que dissabte podria tornar a la titularitat després de quatre jornades, ha aprofitat una falta servida per Aleix García des del centre del camp per connectar una preciosa rematada de cap que, després de besar la base del travesser, ha posat per davant en el marcador al Girona, indiscutible dominador dels primers 45 minuts.

Els d’Abelardo Fernández, que el 4 de desembre del 2017 es va estrenar com a tècnic de l’Alabès amb una gran remuntada a Montilivi (2-3) i que ha sabut capgirar la cara d’un equip que semblava condemnat al descens a Segona Divisió, han reaccionat a la segona meitat per buscar l’empat. La insistència local ha trobat el seu premi al minut 62, quan Rubén Sobrino ha aprofitat un error de Yhoan Andzouana per rematar, completament sol al segon pal, una bona centrada de Burgui des del perfil esquerre de l’atac vitorià. Lluny de donar per bo l’empat a Mendizorrotza, Eusebio ha donat entrada a l’anglès Patrick Roberts i al brasiler Douglas Luiz, que s’ha hagut de retirar abans d’hora per culpa d’una lesió. El Girona, que ha acabat el partit amb fins a quatre futbolistes del filial, ha tingut una ocasió molt clara en les botes del Choco Lozano, però Sivera ha desviat la rematada del davanter hondureny in extremis. Gairebé sense voler-ho, l’Alabès ha celebrat el 2 a 1 per mitjà d’un Martín Aguirregabiria que, assistit per Burgui, ha batut Gorka Iraizoz per culminar una extraordinària jugada individual. Al temps afegit, però, Èric Montes, que uns minuts abans havia entrat al terreny de joc en substitució de Douglas Luiz, ha tornat a empatar el partit, confirmant la bona salut de la cantera vermell-i-blanca i donant un lleuger avantatge al Girona de cara al partit de tornada.