El Girona vol abandonar les fatalitats. Aquella nebulosa que impregna els partits decisius i que acaba convertint-se en un escull per superar l’ansietat que l’impedeix avançar. La Primera Divisió ha estat a prop, a tocar fins en tres ocasions en els darrers cinc anys, però mai els gironins han acabat agafant amb força una plaça que, per futbol, els pertocaria des de temps ençà. El Girona n’ha vist de tots colors. Des de sotracs al darrer minut, passant per remuntades doloroses i acabant amb fases de play-off capricioses que l’han deixat, sempre, fora de la glòria.

Aquest diumenge, però, tot es presenta de cara (20:00 hores, Montilivi). Els de Pablo Machín, el tècnic que no ha abandonat la casa tot i la malastrugança de l’ascens, tenen la Primera Divisió més a prop que mai. Només necessiten un punt en els dos partits que resten per poder dir que, per fi, s’ha assolit l’objectiu històric de trepitjar la màxima categoria del futbol estatal, aquella per on han passat el Barça, l’Espanyol, el Nàstic de Tarragona, el Lleida, el Sabadell, el Condal i l’Europa. Mai abans, el Girona, l’equip d’una de les quatre capitals de província, ha posat els peus a Primera.

 

El punt que necessiten els blanc-i-vermells coincideix, a més, amb el punt que necessita el Saragossa -el rival aquest vespre- per assegurar la permanència a la Segona Divisió. La sospita del pacte planeja sobre Montilivi, en un resultat que deixaria satisfets els aragonesos i faria embogir la ciutat catalana, conscient que la temporada vinent podran passar pel seu estadi equips com el Barça, el Reial Madrid o l’Atlètic de Madrid i jugadors com Lionel Messi, Cristiano Ronaldo o Antoine Griezmann, si no acaba marxant del club matalasser. Tota una delícia per als afeccionats al futbol.

Però el partit encara s’ha de disputar i el camp gironí no se’n refia. En els darrers anys ha viscut massa desventures per creure’s, abans d’hora, que l’ascens a Primera és un fet inqüestionable. El Girona ha de disputar els noranta minuts amb concentració plena, no cometre errors i assegurar un punt, un sol punt, que el confirmi, definitivament, com el tercer equip català de la màxima categoria.

 

Autoritats a la llotja

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, han confirmat la seva assistència al partit d’aquest diumenge al vespre a Montilivi. Les dues màximes autoritats del país assistiran a allò que pot ser, si els pronòstics es compleixen, un dia històric per a la ciutat i per a Catalunya.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa