El Girona tanca el 2019 amb males sensacions (0-3)

L’any 2019 serà recordat amb tristesa pels aficionats gironins. L’equip blanc-i-vermell va perdre la categoria reina el juny, deixant escapar de manera gairebé inexplicable l’avantatge que havia aconseguit els darrers mesos del 2018. L’objectiu del Girona des de llavors ha estat recuperar la plaça a Primera Divisió i per això han creat un projecte molt ambiciós. A Segona, aquest equip ha estat capaç del millor i del pitjor i davant del Mirandés a Montilivi han mostrat una de les seves cares més amargues (0-3). Els castellans han estat clarament superiors als catalans i han acabat golejant el Girona, que tanca l’any amb moltes incerteses.

El duel ha començat amb bones sensacions locals. Als primers minuts del partit, Cristhian Stuani ha rematat de cap al fons de la xarxa rival però la jugada ha quedat invalidada per falta en atac. El Mirandés no estava fent grans mèrits per avançar-se al marcador, però és que el gol ha arribat per demèrit gironí. Pedro Alcalá ha perdut una pilota imperdonable i De Sousa ha marcat a plaer. Els de Pep Lluís Martí s’han intentat apropar amb timidesa a la porteria contrària i no han generat gaire perill. A part del gol, una altra mala notícia de la primera part ha estat la lesió de Samu Saiz, que ha hagut de ser substituït per Àlex Gallar.

Els millors minuts del Girona han arribat a la represa. Gràcies a una pressió alta i contundent que no s’havia vist a la primera meitat han arribat ocasions clares i el porter del Mirandés, Limones, ha hagut d’intervenir amb aturades de qualitat. Tanmateix el gol local no ha arribat i sí que ho ha fet el segon dels visitants pocs minuts abans del final. Merquelanz ha marcat al contraatac quan el Girona estava bolcat a l’àrea rival i ha ensorrat Montilivi. El mateix jugador ha acabat de furgar la ferida gironina amb un gol al temps afegit.

El 2019 ha estat l’any del descens i Montilivi volia acomiadar-lo amb una victòria per encarar aquesta nova etapa a Segona Divisió amb optimisme per tornar a pujar. En canvi, els blanc-i-vermells han encadenat la segona derrota consecutiva amb Pep Lluís Martí, que semblava que anava disparat cap als llocs més alts de la classificació. Ara són novens, a un punt del play-off i a cinc de l’ascens directe. El Girona haurà de suar de valent aquest 2020 per poder-lo acabar la temporada amb un somriure