El Girona no acaba d’enlairar-se (1-1)

El Girona es torna a encallar. Els de Francisco desperten massa tard contra un Las Palmas superior en moltes fases del joc i sumen un punt que els impedeix fer el salt desitjat a la classificació. I això que la lectura pot ser perfectament positiva, ja que els gironins han empatat gràcies a Bernardo a vint minuts per al final (1-1). El cert, però, és que avui de nou als de Montilivi els ha faltat oferir quelcom més per acabar enduent-se el triomf. I a la palestra una dada: el Girona, que ha vist com li expulsaven Bernardo, ja suma 9 expulsats en només 10 jornades.

A Girona tenen clar que les fites grans estan reservades a aquells que s’ho juguen tot a una carta. Amb una idea de joc clara, els de Francisco havien fet boníssim un punt a Almeria (després d’acabar el partit amb 8 jugadors) i irrisori un altre a Saragossa (on ens locals van empatar al descompte). Fer bona la mitjana anglesa vencent el Las Palmas a casa, per tant, era l’única alternativa per a un equip que, tot i això, ha sortit a veure-les venir. Amb Mamadou Sylla a la banqueta per unes molèsties, els gironins s’han vist ràpidament superat per un Las Palmas que sempre generava perill al contraatac.

De fet, a la primera meitat sort n’han tingut dels de Francisco de les aturades de Juan Carlos, que els ha mantingut amb vida. En l’últim instant de la primera meitat, però, el conjunt insular s’ha avançat per mitjà de Sergio Ruiz després d’una gran contra (0-1). A la represa tocaria remar. Per sort, el Girona compta amb jugadors que saben posar-se l’equip a l’esquena i, a vint minuts pel final, Bernardo feia el gol de l’empat (1-1). El Girona hi creia i a partir d’aquí s’ha llençat a per la victòria. Però no hi ha hagut temps per més. Els gironins, que han vist com se li anul·lava una diana a Sylla per clar fora de joc i li expulsaven Bernardo en l’últim instant, frenen en sec la seva progressió i sumen tres punts en els últims tres partits.