Una greu pífia li costa tres punts al Girona (1-0)

El Girona ha perdut al camp de l’Amorebieta per 1-0. Guruzeta ha aprofitat una errada d’Ortolà per marcar el gol de la victòria basca. L’equip local s’ha quedat amb deu jugadors abans del descans per l’expulsió d’Álvaro Peña, però els catalans no han aconseguit rescatar cap punt. Els gironins hauran d’esperar al final de la jornada per saber si continuen en posicions de play-off d’ascens.

La primera part ha tingut una mica de tot. L’Amorebieta s’ha avançat només començar el partit en aprofitar una greu errada d’Adrià Ortolà. El porter del Girona ha intentat fer una floritura innecessària i ha acabat regalant la pilota a Guruzeta. El davanter local ha rebut l’esfèric tot sol davant el meta català i ha aprofitat aquesta oportunitat per obrir el marcador.

La sort ha seguit sense acompanyar l’equip de Míchel. Al minut 38, Cristhian Stuani ha rebut l’esfèric dins l’àrea i ha aconseguit batre Santamaría amb un xut creuat. L’eufòria gironina ha durat ben poc perquè l’àrbitre ha rebut l’ordre d’anul·lar el gol per fora de joc des de la sala del VAR. El col·legiat ha tornat a necessitar l’ajuda del videoarbitratge abans del descans. Prieto Iglesias s’ha acostat al monitor per revisar una possible agressió d’Álvaro Peña sobre Arnau Martínez. L’àrbitre ha acabat mostrant la vermella directa al jugador visitant per colpejar amb el braç a la cara del migcampista del Girona.

L’equip de Míchel ha dominat el partit completament al segon temps aprofitant la seva superioritat numèrica. Però els minuts passaven i l’Amorebieta es mostrava molt segur en defensa. Aquest fet augmentava els ànims de l’equip local i treia de polleguera els catalans, que es desesperaven mentre veien escapar-se tres punts molt importants. Finalment, la insistència del Girona no ha tingut premi i els visitants no han pogut imposar-se a la solidesa que han mostrat la defensa i el porter bascos durant tota la segona part.