El Girona avança imparable cap a l’ascens (3-1)

Li va costar, però des que el primer equip masculí del Girona Futbol Club va fer el clic, va com un avió. Els blanc-i-vermells han tornat a guanyar a Montilivi, aquest cop superant el Burgos CF en un partit que ha estat clarament dominat pels catalans i on Stuani ha tornat a aconseguir un doblet (3-1). El Girona ha passat de ser un equip que va estar moltes jornades en zona de descens, a trepitjar el play-off d’ascens. Els de Míchel Sánchez són sisens i tanquen la promoció, si bé estan empatats amb Las Palmas. A més a més, l’ascens directe ja és a només cinc punts, en una plaça que ocupa actualment la Ponferradina. Això sí, tots dos equips -i tots els altres rivals- tenen un partit menys que els gironins.

Pel que fa al partit en qüestió, el domini dels de Míchel ha estat absolut. Ha començat a rondar el gol des del xiulet inicial, amb un Álex Baena novament espectacular, i ha trobat el premi aviat. Juanpe Ramírez ha estat l’encarregat d’avançar els catalans amb una rematada a una centrada de Samu Sáiz, un futbolista que ha millorat molt des de l’inici de curs. El Girona ha continuat treballant correctament i amb comoditat, i just abans del descans ha ampliat l’avantatge amb un gol del de sempre, de Cristhian Stuani, que ha aprofitat una molt bona passada de Baena.

La segona part ha tornat a ser un recital gironí, però el Burgos ha aconseguit reduir distàncies quan passaven quinze minuts del xiulet de l’àrbitre. Això ha provocat un cert neguit a Montilivi. Si bé els aficionats confiaven en el seu equip, un segon gol dels castellans no era cap cosa descabellada, ja que a partir del seu primer, s’ho han cregut i s’han crescut. Tanmateix, les esperances per al Burgos només han durat 14 minuts més, ja que una altra vegada Stuani, aquest cop rematant una molt bona passada d’Arnau Martínez, ha sentenciat el partit. En els últims minuts, els gironins podrien haver ampliat encara més el seu avantatge davant d’unes graderies totalment entregades a l’equip.