El Girona fa front a la VARbàrie per somiar amb l’ascens directe (0-1)

Quatre victòries consecutives en quatre partits de Lliga permeten somiar amb el més ambiciós. El Girona de Míchel, que va començar les primeres jornades de la temporada en zona de descens, té l’ascens directe a només set punts quan encara queden nou duels per al final de la competició i, per tant, vint-i-set punts en joc. Els catalans han fet un pas de gegant en la seva lluita per a l’ascens directe després de derrotar l’Almeria a l’estadi dels Jocs Mediterranis (0-1) en un partit carregat de polèmica per unes decisions arbitrals i del VAR molt estranyes al tram final de la segona meitat. En qualsevol cas, el Girona ha pres tres punts a un rival directe i els ha portat a Montilivi per mantenir la gran dinàmica guanyadora.

Borja García marca l’únic gol del partit

Després de més d’un any i mig en estat de sequera, el futbolista madrileny blanc-i-vermell Borja García ha tornat a veure porteria. El duel ha començat amb una errada greu de Juan Carlos que ha estat a punt d’acabar amb el primer de l’Almeria, però Dyego Sousa ha estat molt poc encertat i ha fallat el seu xut. En l’acció pràcticament posterior, al minut tretze, Samu Sáiz ha donat una gran passada a Borja, que ha creuat la seva rematada al pal llarg del porter i ha definit a la perfecció per avançar els catalans. La primera meitat ha estat caracteritzada per un domini altern d’ambdós conjunts, però els visitants han tingut les oportunitats més clares. Tot i això, no n’han pogut fer cap més.

El VAR, trist protagonista del final del partit

A la segona meitat el Girona ha perdut el control i l’Almeria ha merescut molt més. Juan Carlos ha estat fonamental sota pals per evitar l’empat andalús, però tot això ha passat a un segon terme a partir del minut 85. Aleix García ha estat molt inconscient i ha donat una puntada de peu a la panxa d’un rival a prop de l’àrea. L’àrbitre ha assenyalat falta, però el VAR ho ha revisat i ha dictaminat que era penal. El cert és que l’impacte ha semblat produir-se fora de l’àrea, però en qualsevol cas, Juan Carlos ha tornat a ser vital per aturar el llançament. En el seu refús, l’Almeria ha estat a punt de marcar, però per fortuna, la pilota no ha volgut entrar.

Ara bé, el VAR ha tornat a entrar de forma sorprenent i ha decidit que el penal es tornés a xutar, perquè diversos jugadors d’ambdós equips havien entrat a l’àrea abans del xut. Reglament en mà és una decisió correcta, però ha perjudicat clarament el Girona i no s’acostuma a assenyalar, a la vegada que el primer penal ja era més que dubtós. El destí, però, ja havia decidit que els tres punts serien catalans i Juan Villar ha fallat el seu llançament i l’ha enviat als núvols. Els gironins han embogit d’alegria, però també d’indignació i l’àrbitre ha acabat expulsant Borja García per les protestes. Final de partit surrealista, però final feliç al cap i a la fi.