Bono i Pere Pons firmen un miracle a Mestalla (0-1)

Excel·lint en l’art de no rendir-se mai, el Girona d’Eusebio Sacristán, tan competitiu com incombustible, ha protagonitzat aquest vespre un miracle a l’estadi de Mestalla (0-1). Els vermell-i-blancs, emparant-se en un Bono extraterrestre, han sabut sobreposar-se de la plaga de lesions que ha assolat el vestuari de Montilivi per vèncer el València, aconseguint una victòria que amplia a set punts el coixí sobre les posicions de descens i que els permet mantenir-se com un dels dos únics conjunts que no coneixen la derrota com a visitants.

Malgrat no comptar amb futbolistes de la transcendència de Cristhian Stuani, Portu, Juanpe, Johan Mojica, Aday Benítez, Douglas Luiz o el Choco Lozano, els vermell-i-blancs han saltat al camp “amb la il·lusió d’aconseguir la victòria”, com emfatitzava ahir Eusebio. Sense tenir cap mena de por a un conjunt que aquesta temporada ha tornat a la Champions League, el Girona, amb jugadors amb ganes de reivindicar-se com Seydou Doumbia, Aleix García, Marc Muniesa, Carles Planas o Patrick Roberts, ha tractat de tu el València i, després de l’intercanvi de cops inicial, ha sabut fer-se amb el control de la pilota. El domini dels de Montilivi, tan tímid com estèril, però, no ha servit per evitar que els ché s’apropessin amb molt perill a les immediacions d’un Bono que en les darreres setmanes s’està mostrant omnipresent.

Al minut 12, el marroquí ha volat per desviar de manera providencial un xut de Francis Coquelin des de la frontal de l’àrea que es dirigia a l’escaire de la porteria vermell-i-blanca. Després que Javier Alberola Rojas i el VAR encertessin en l’anul·lar dos gols de Rodrigo Moreno i Geoffrey Kondogbia i que Gonçalo Guedes i Santi Mina protagonitzessin dues clares ocasions pel conjunt de Marcelino García Toral; el 13 del Girona s’ha tornat a vestir d’heroi per signar una de les millors aturades de la temporada. Al minut 40, mentre els vermell-i-blancs resistir de forma èpica el setge local, Bono ha tornat a aparèixer per evitar que Rodrigo avancés el València amb una potent rematada de cap. “Ha semblat la parada de Gordon Banks a Pelé del Mundial de Mèxic”, exclamava Santiago Segurola, el comentarista de beIN LaLiga. Abans que el col·legiat decretés el final de la primera meitat, el conjunt de Mestalla encara ha gaudit d’una doble ocasió molt clara per aconseguir l’1 a 0, però el porter marroquí del Girona i el travesser s’han aliat per frustrar les intencions de Santi Mina i d’un Guedes molt actiu.

El premi a la resiliència del Girona, valent i incansable, ha arribat als primers compassos del segon temps, al minut 48. Després d’una bona jugada individual de Patrick Roberts, que avui s’ha estrenat com a titular amb l’elàstica vermell-i-blanca, Neto ha pogut desviar el xut del prometedor atacant anglès del Manchester City, però el refús del porter brasiler l’ha recollit Pere Pons a la frontal de l’àrea petita per anotar el 0 a 1. El migcampista de Sant Martí Vell (Girona), que ha celebrat el seu primer gol a la màxima categoria del futbol estatal besant el braçalet de capità que ha lluït avui, passarà a la història com el jugador que ha desequilibrat el partit; però l’indiscutible protagonista del matx ha estat un Bono que al minut 55 ha tornat a intervenir per superar Rodrigo en un u contra u franc pel 19 del València, el futbolista que millor ha escenificat la desesperació d’un conjunt que s’ha vist incapaç de batre Bono i que, en la darrera mitja hora, gairebé ni ha pogut acostar-se amb perill a l’àrea d’un Girona que s’ha protegit amb l’entrada de Pedro Alcalá i Àlex Granell per Seydou Doumbia i Patrick Roberts.