El 2017 no ha estat només l’any de l’ascens pel Girona FC. L’any que ahir va quedar enrere ha deixat escrit capítols inesborrables a la història d’una entitat que mai havia arribat tan amunt. El 5 a 1 contra el Getafe, l’ascens frustrat a Tarragona amb 1.500 gironistes a les graderies del Nou Estadi de Tarragona, aquell empat a 0 celebrat com mai la nit del 4 de juny contra el Saragossa, la festa a La Copa, l’entrada del City Football Group a l’accionariat, el debut a primera amb un empat a dos contra l’Atlètic de Madrid o la sonada victòria a Montilivi enfront del Reial Madrid són ja records de l’ideari dels aficionats gironins, que esperen que l’any entrant segueixi oferint-ne de nous.

“Volem consolidar-nos a Primera divisió i convertir-nos en el segon equip de Catalunya”. Ho tenia clar Ferran Soriano, CEO del City Football Group dues setmanes enrere. El club no deixa de créixer mentre l’equip ho acompanya amb bons resultats al terreny de joc. Desè a la classificació, el calendari augura un mes de gener decisiu per l’esdevenir del Girona. El València, l’Atlètic i el Màlaga com a visitants; i el Las Palmas a Montilivi. Dos conjunts de la part alta, i dos dels que lluiten per evitar el descens –el Las Palmas és cuer i el Màlaga penúltim-. És moment per fixar objectius i propòsits per l’any que s’inicia, i els homes de Machín de ben segur que firmarien reeixir els de l’any que ahir acomiadaven.

Alcalá i Muniesa, “fitxatges d’hivern”

 

En uns temps en què els períodes de recuperació es tracten amb un secretisme digne de qüestions d’estat, un missatge com el que va compartir ahir Pedro Alcalá al seu perfil de Twitter es converteix en notícia. El central murcià, operat en dues ocasions pels problemes que arrossegava al turmell esquerre després de caure lesionat a finals de setembre, ja veu la llum al final de la seva difícil recuperació. O com a mínim això desprèn el missatge que va publicar. En el cas de Marc Muniesa, que va patir una ruptura del lligament del turmell, “l’evolució de la lesió” havia de “marcar la tornada del jugador als terrenys de joc”. L’eufemisme més de moda entre els serveis tècnics i els departaments de comunicació dels clubs espanyols.

 

Fent cas la piulada d’Alcalá, els dos centrals “ja arriben”, i ell mateix s’autoetiqueta com a “fitxatges d’hivern” per apuntalar una defensa que ha patit repetides baixes en el primer terç de la temporada.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa