Món Esport
Amb poc a perdre i molt a guanyar
  • CA

 

El bon moment de l’equip i la imminent visita al Santiago Bernabéu el pròxim diumenge ha situat de nou el Girona al focus de l’interès mediàtic. Amb els vuitens de Champions finalitzats i els emparellaments de quarts sortejats, els homes de Machín centren, merescudament, les mirades del futbol espanyol. La setena posició i la victòria enfront del Reial Madrid en el partit d’anada donen volada a la visita dels blanc-i-vermells al coliseu blanc (diumenge, 20.45 h).

 

El sorteig del calendari va reservar la visita als dos estadis més imponents de la lliga per la segona volta. Repetint l’aroma que es respirava en l’ambient previ a la visita al Camp Nou, el vestidor torna a transmetre sensació de confiança i de creure en les seves opcions. “Intentarem fer el nostre joc” i “serem el mateix equip de sempre”, apuntava Pere Pons, revelant que no modificaran el sistema que els ha portat a guanyar a estadis complicats com el del Vila-real. La profunditat en els carrils i la pressió alta són indiscutibles per Pablo Machín.

Per Borja García, format a les categories inferiors del conjunt blanc i declarat seguidor madridista, el de diumenge, “serà un partit especial”. Tot i els seus sentiments, el migcampista, desitja “arrodonir la temporada guanyant al Bernabéu”, imaginant-se un partit “molt més difícil” que el de la primera volta. Com la majoria d’integrants de la plantilla, serà el primer cop que trepitgi la gespa “d’un camp que estem acostumats a veure per televisió” i “ens fa moltíssima il·lusió”. El positivisme regnant no amaga la perillositat del rival. “Serà un partit de màxima dificultat, això no és un passeig”, reconeixia Bernardo, un dels pocs jugadors de la plantilla blanc-i-vermella que ha jugat al Santiago Bernabéu. “Segur que ens trobarem amb la seva millor versió i això implica estar a un nivell excel·lent”.

 

L’escenari del partit impressiona especialment als nouvinguts. Pere Pons, culer de naixement, reconeixia que mai l’ha trepitjat “ni visitat”, però que igualment sent una “especial il·lusió” per visitar “un dels millors estadis del món, del que m’han dit que impacta moltíssim la seva verticalitat”. Per Quique Cárcel, actual director esportiu, també és una visita especial. “Com a espectador, com a nen i com a futbolista, la majoria hem vist el Bernabéu molt llunyà. Poder estar allà el diumenge és un orgull”.

Els futbolistes que van atendre els mitjans en el media day celebrat el passat dimecres no han estat els únics en deixar-se veure i escoltar en la setmana prèvia. Figures habituades a conviure a l’ombra mediàtica, com Jordi Guerrero i Quique Cárcel, han dit la seva, coincidint en el fet que “anar al Bernabéu i no haver de patir per res és un privilegi”. El segon entrenador i ideòleg de l’exitosa pissarra blanc-i-vermella afilava encara més, mentre transformava el privilegi “en una oportunitat de fer un pas endavant i somiar”. D’altra banda, el director esportiu descrivia als micròfons de Ràdio Marca el sentiment de la plantilla. “Arribem alts de confiança i amb el sentiment d’haver fet els deures. El més normal és que perdem, però l’equip està en aquest punt de confiança de saber que el Madrid està centrat en Europa i que la Lliga ja la té pràcticament impossible”, sent conscient de la “gran dificultat” del repte però “convençut de què competirem”.

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa