Món Esport
Via lliure per a Ceferin i Infantino a la UEFA i la FIFA
  • CA
Alexander Ceferin, president de la UEFA. | EFE

Després de viure els convulsos finals de mandats dels seus anteriors presidents, Michael Platini i Joseph Blatter, la UEFA i la FIFA veuen ara com els seus actuals dirigents volen donar continuïtat als seus respectius projectes. A la UEFA, l’eslovè Aleksander Ceferin ha estat reelegit com a president fins el 2023. Així s’ha determinat en el 43è Congrés Ordinari de la UEFA, celebrat aquest dijous a Roma. En aquest mateix Congrés també s’ha escollit Luis Rubiales (president de la RFEF) membre del Comitè Executiu de la UEFA. 

 

Ceferin va arribar al càrrec el setembre del 2016, un cop es va decretar la inhabilitació de Platini per incomplir el codi ètic de la FIFA. Aleshores es va imposar a l’holandès Michel van Praag en unes eleccions. Ara no ha necessitat passar per les urnes, ja que ha estat reelegit per unanimitat per part de les 55 federacions europees. En el seu discurs, Ceferin ha promès que rebaixaran les tensions amb la FIFA: “Serem una font d’idees constructives per la FIFA enlloc d’una oposició”. Sobre els reptes de futur, fer el futbol més accessible per a tots els aficionats del món a través de plataformes digitals o intensificar l’aposta pel futbol femení. 

 

Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press

 

Mentrestant, a la FIFA, Gianni Infantino ja sap que no tindrà oposició a les eleccions que se celebraran el pròxim mes de juny durant el congrés de París, ja que no s’ha celebrat cap altra candidatura durant el termini disponible, que expirava aquest dimecres. Infantino va arribar al càrrec el febrer del 2016, i comptarà amb el suport majoritari de les 211 associacions que formen la FIFA de cara a iniciar el seu segon mandat. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa